Home

Opgesloten in de Beurs van Berlage.

Op zondag 29 januari 2006 waren we mijn vrouw, mijn zoon en ik naar de tentoonstelling 400 jaar Grolsch in de Beurs van Berlage.

Het was een heel leerzame tentoonstelling maar van al dat pils moet je toch wel eens naar het toilet. Ik ben met mijn zoon naar het toilet gegaan in de kelders van de Beurs. Toen zagen we dat er meerdere deuren openstonden en we zijn een kijkje gaan namen in de kluis van de Beurs.

   

Toen we alles bekeken hadden, zei mijn zoon ik ga maar naar ma toe.

Ik liep wat verder en kwam zo in de rechter toren van de Beurs, geen deur was er op slot dus ik ging maar eens op onderzoek uit. Toen kwam ik helemaal boven in de toren.

Helaas was het niet de hoge toren van de beurs. Toen daalde ik enige trappen af en kwam op de bovenste gaanderij. En had daar een heel mooi uitzicht op de tentoonstelling.

 

Ik wilde weer terug gaan naar mij gezin, maar hoe ik ook zocht ik vond geen weg terug. Alle deuren bleken op slot te zitten. Ik belde met mijn mobieltje mijn zoon maar aangezien de toren hele massief gebouwd is, had ik er geen bereik. Toen maar een raam gezocht en van af die plaats mijn zoon gebeld. Die heeft me toen met behulp van de bewaking verlost. De man van de bewaking zei dat ik daar niet mocht komen (als er een deur open staat en er staat niet bij verboden toegang ga ik er door!!!), en dat hij geroepen had toen hij de deur sloot, ik heb hem niet gehoord.

Zo was het een leuk dagje in de Beurs van Amsterdam.