Cindy Rouwhorst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben dus de dirigent. Met heel veel plezier dirigeer ik al zo'n vijf jaar dit koor. In de loop der jaren zijn er mensen bijgekomen en mensen weggegaan,

maar de harde kern blijft gelukkig altijd bestaan. Het leukst is dat iedereen zo verschillend is; niet alleen qua leeftijd maar ook qua stem.
Ik probeer iedereen de goede toon te laten zingen, wat niet altijd makkelijk is. Aan mij de taak om ook de mindere stemmen goed te laten klinken.

Dat lukt vooral doordat ik zelf de arrangementen schrijf, en dus al van te voren bedenk wie geschikt is voor een bepaalde partij.

Het arrangeren vind ik één van de leukste dingen om te doen, vooral als het koor het uiteindelijk zingt zoals ik voor ogen had. Dan kan ik er kippenvel van krijgen!!!
Behalve de goede toon zingen is het ook heel erg van belang de juiste snaar te raken, vooral in de smartlappenmuziek. Elk lied heeft z’n eigen sfeer en gevoel,

en juist dat maakt een lied zo bijzonder. Gelukkig is daar ook de hulp van de choreografie, voor Vergeet je Verdriet o zo belangrijk. 

Het helpt de juiste sfeer neer te zetten met soms een knipoog naar de originele smartlap.
Het repertoire wordt door mij en een aantal leden vastgesteld. Zoals ik hiervoor al zei heeft ieder lied een eigen sfeer en gevoel.

Dat bepaalt in eerste instantie of een lied geschikt is voor Vergeet je Verdriet. We pretenderen smartlappen en het betere Nederlandse lied te zingen.
"Wat is nu het betere Nederlandse lied?", vragen veel mensen. Het is moeilijk uit te leggen, maar als ik een lied hoor, weet ik meteen of het “goed” of “fout” is.  

Op de repetitie-middagen studeer ik de liedjes in met behulp van  Henny Siebel onze vaste accordeonist.

Naast het dirigeren van Vergeet je Verdriet heb ik nog twee smartlappenkoren onder mijn hoede: Hopeloos uit de Vogelenbuurt in Utrecht

en Nooit meer eenzaam uit Utrecht.Daarnaast werk ik overdag veel met kinderen.

Ik geef Muziek Op Schoot-cursussen bij “Het Wilde Westen” in Utrecht-West,

ben vakleerkracht muziek op een basisschool en geef muziekles op het ROC, MBO-SPW, in Hilversum.

Verder geef ik als freelancer muzieklessen op kinderdagverblijven en kan ik ingehuurd worden voor projecten op scholen,

en natuurlijk voor het geven van smartlappenworkshops bij bedrijven.

 

muziek op schoot

smartlappenkoor Hopeloos

Home