Welkom bij de genealogische homepage van Rolf Hetterschijt.

In 2005 ben ik begonnen een genealogisch onderzoek naar het geslacht Hetterscheid.
Na internetspeurwerk en bezoeken aan het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) heb ik een beeld gekegen van mijn voorgeslacht in de periode 1750-2000.

Een aantal geneaologen bleek zich al ruime tijd bezig te houden met het geslacht Hetterscheid. Zo heeft ing. H. van Ditzhuyzen veel materiaal gevonden over het geslacht Hetterscheid in de periode 1300-1600. Zijn aantekeningen op het geslacht Hetterscheid zijn bij het CBG te raadplegen en beschreven in zijn boek Brouwers, Burgers en Buitenlui (1985).

Nieuw:
Ilse Hetterscheid heeft de Didamse tak in beeld (1820-2000, zie website). Door een gouden tip van Willie Hetterscheid uit Didam kon ik die tak in de stamboom te plaatsen. De opa van Willie en Ilse blijken broers, hun gemeenschappelijke voorouder is Wilhelmus Hetterscheid geboren in 1863 te Beek. De gemeenschappelijke voorouder van Willie, Ilse en mij is Wander Hetterscheidt geboren in 1595 te Zevenaar. De gegevens van de tak van Willie zijn door hem aangeleverd, de gegevens van de tak van Ilse zijn van haar website.

Ook ben ik in contact gekomen met dhr Willy Hetterschijt (zie www.w-hetterschijt.nl) die zijn voorgeslacht in beeld heeft gebracht tot 1300. We delen de voorouder Bernardus Hetterschijt geboren in 1834.

De vroege voorgeschiedenis van het geslacht Hetterscheid heeft dhr Willy Hetterscheid in beeld gekregen via dhr Werner Hetterscheid uit Duitsland. Werner houdt zich ruim 40 jaar met genealogische naspeuringen bezig en heeft daarover een 600 pagina's dik boek getiteld HETTERSCHEIDT gepubliceerd. In het boek worden een groot aantal takken nagevolgd tot in het heden. Momenteel ben ik bezig met het aanvullen van de stamboom op deze site met die gegevens.

Genealogie is nooit af, er zijn nog vele open einden, ondanks de noeste inspanningen van mijn naamgenoten. Mijn onderzoek loopt door, regelmatig zal ik deze site aanpassen met nieuwe vondsten. Graag verneem ik onjuistheden of aanvullingen: Hetterschijt@casema.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wapen Johan von Hetterschede (1386)

Site bijgewerkt 5 februari 2006