HOME

Tombe van Nellesteijn (1818)Programma Open Monumentendag Leersum zaterdag 8 september 2018

TOMBE VAN NELLESTEIJN - SCHEVICHOVEN - RECHTHUIS DE KAPEL - KASTEEL BROEKHUIZEN

11:00 - 14:00
De Tombe van Nellesteijn, buitenplaats Schevichoven en de tuin van "De Kapel" zijn open voor bezichtiging. De Tombe van Nellesteijn bestaat 200 jaar! Alle reden voor wat extra aandacht. Met een bijzondere diapresentatie, het prachtige uitzicht en vrijwilligers die je unieke anekdotes kunnen vertellen is het meer dan een bezoekje waard! Het erf van Schevichoven en het vroegere jachthuis, dat dateert uit 1650 is open voor bezichtiging. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u genieten van de diverse schilderijen en tekeningen van "de Vlashoeve" van toen en nu. De tuin van het vroegere Rechthuis van Darthuizen, dat als bijnaam heeft "De Kapel", is geopend voor een bezoek. Laat u verbazen over de eeuwenoude hoge bomen, de vele kunstobjecten, de rustieke tuin en de heuse treinrails met locomotief en wagon die hier vele jaren gereden hebben!

12:00 en 13:30
12:00 Eerste rondleiding kasteel Broekhuizen
13:30 Tweede rondleiding kasteel Broekhuizen
Tijdens de rondleiding wordt u via het bordes meegenomen naar de prachtige en weer in oude staat herstelde geschilderde behangsels van Willem Joseph Laquy (1738-1796) op de eerste verdieping. Om vervolgens met een omweg en wellicht een sneak preview in de bruidssuite een kijkje te nemen bij de in ere herstelde moestuin. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.
Voor de rondleiding op Parc Broekhuizen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
U kunt zich aanmelden via dit digitale formulier.

15:00
Openlucht-opera "Die Zauberflöte" op kasteel Broekhuizen! Geschikt voor de hele familie brengt operagroep "The Fat Lady" op 8 september een wel heel bijzondere opera ten gehore. Laat u betoveren door een nieuwe productie van Mozarts meest geliefde opera voor de hele familie. DIE ZAUBERFLöTE - een fantasierijk sprookje - slaat een brug tussen jong en oud. Op zoek naar ware liefde ontdekken prins Tamino, prinses Pamina en vogelvanger Papageno de schoonheid en kracht van het leven en de natuur. Het podium staat buiten, omringd door het hoofdgebouw, het Koetshuis en de Oranjerie. Hier brengt Die Zauberflöte mens en natuur samen tot één harmonisch geheel. Het wordt feest! Info & tickets: www.thefatlady.nl of www.parcbroekhuizen.nl.


Meer informatie op: www.openmonumentendagleersum.nl.
Zie ook: www.openmonumentendag.nl/gemeente/leersum.


Voormalig rechthuis "De Kapel" en Schevichoven