Dit is de Stambomen-site van G.M. van de Wiel

Via deze pagina is het mogelijk de stamboom-informatie te bekijken die ik verzameld heb. Het betreft informatie over de families

 Van de Wiel, Kraan, Oosterwal, Snoek, Haanappel, De Ruijter, Van Hilst en Mensink

Via de hierboven genoemde links komt u bij de openbare parentelen van de genoemde families. Bij deze parentelen zijn de laatste twee generaties (geboren na ~1935) weggelaten, Voor familieleden zijn uitgebreide parentelen (met alle personen) via deze link (met een wachtwoord) beschikbaar.

Het meertje dat hier (in het donker) op de achtergrond getoond wordt en via de volgende link in kleur bewonderd kan worden, is de "Haarsteegse Wiel". Deze wiel is de grootste (18 ha) en diepste (19 meter) van Nederland en het gevolg van meerdere dijkdoorbraken, waarvan die in 1610 één van de belangrijkste was. Men kon toen de dijk niet meer volgens de oude route repareren (te diep) maar moest deze rond het gevormde meertje aanleggen. In 1740 werd bij de laatste doorbraak een gat van 240 meter in de dijk geslagen. Op een steenworp afstand van deze Wiel ligt het dorpje Hedikhuizen, de geboorteplaats van veel van mijn voorvaderen. De familienaam "van de Wiel" gaat echter verder terug dan dit mooie meertje en is dus waarschijnlijk niet de directe aanleiding voor deze naam geweest. Wel is met enige mate van zekerheid aan te nemen dat de naam “van de Wiel” zijn oorsprong vindt in een dergelijk meertje. Als voorbeeld van een Wiel is er waarschijnlijk geen mooier dan deze Haarsteegse.  

- Stamboomonderzoek is een bezigheid waar ik af en toe wat tijd voor vrijmaak maar lang niet genoeg om een onderbouwd en afgerond geheel te kunnen tonen. Dat hier toch enige redelijk uitgebreide stambomen getoond kunnen worden heb ik dan ook aan anderen te danken.

- Dit zijn, met name voor wat betreft de Oosterwal en Snoek genealogieën; (mijn tante) Aal van Drunen-Oosterwal die met haar computer alle gegevens heeft verzameld die daarin getoond worden.

  

- De "Van de Wiel" gegevens dank ik grotendeels aan Bert Meijs die een versie van mijn zeer beperkte "Van de Wiel" stamboom via een site van mijn neef onder ogen had gekregen en zo vriendelijk was deze (met info uit zijn bestand van 50.000 namen) aan te vullen. Recentelijk zelfs zover terug als 1550.

 

- Van de Haanappels had ik de beschikking over een geschreven stamboom (ooit van een Haanappel uit Doesburg gekregen) die ik heb kunnen koppelen met personen en gegevens die ik zelf via Gezinskaarten uit het Amsterdams gemeente archief had verzameld. Via het Internet kwam daarna nog veel meer info over de Haanappels van Martin Haanappel en Ben Leeman.

 

- Van de "De Ruijters" dank ik de gegevens en foto's aan Piet van Coolwijk en Willem de Ruijter. Deze laatste schreef ook het merendeel van de verhaaltjes bij deze stamboom.

 

- Verder dien ik de man van mijn nicht (N.H. Bontekoe) te vermelden die al veel langer met genealogie bezig is en wiens informatie (stambomen) via zijn site    http://home.hccnet.nl/n.h.bontekoe  bereikbaar is.

 

Een stamboom staat en valt met de betrouwbaarheid van de gebruikte informatie. Ik probeer daarom ook alle info zo veel mogelijk zelf via onderzoek bij archieven en via Internet te verifiëren. Een groot gedeelte is (nog) niet op deze manier gechecked. Fouten kunnen natuurlijk altijd voorkomen. Als u er één (of meer) ontdekt dan gaarne even een mailtje naar dit email adres

 

 

Voor informatie over genealogie in het algemeen en parentelen van vele families in het bijzonder verwijs ik graag naar de

Stamboom Gids Logo Stamboom Gids Logo Stamboom Gids Logo

 

 

 

 

 

Homepage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haarsteegse Wiel      (Klik op de foto voor nog een plaatje)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haarsteegse Wiel vanuit de lucht        (klik op de foto om terug te gaan)