PlM FORTUYN

Babyboomers

De babyboomers, de kinderen die geboren zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog, hebben alleen maar voorspoed gekend. Zij vormen de generatie van het geld, het genot en het geluk. Geboren in een periode van wederopbouw en grote opluchting over de bevrijding kenden zij in hun jeugd gestaag groeiende welvaart.

Pim Fortuyn (1948) groeide op in de Noord-Hollandse ambtenarendorpen Velsen en Driehuis, in een niet onbemiddeld, rooms-katholiek gezin met zes kinderen. Vanuit het perspectief van zijn ontwikkeling van vijfjarig jongetje tot vijftigjarige volwassene, komen in dit boek de optimistische jaren vijftig, de roerige jaren zestig en zeventig, de machtige jaren tachtig en de onzekere jaren negentig voorbij, met alle kenmerken die voor de generatie babyboomers zo herkenbaar zijn: opbouw, democratisering, seksuele bevrijding en carričremogelijkheden.

De babyboomers hebben altijd de wind mee gehad. Zij zijn geboren met een gouden lepel in hun mond, maar wat hebben zij met hun fortuin gedaan?

Pim Fortuyn, het kritische geweten van Nederland, richt zijn blik nu op zichzelf en zijn leeftijdgenoten. Openhartig, betrokken en met veel compassie, maar kritisch als altijd, schrijft hij het verhaal van een generatie.

ISBN 90-229-8369-2
© 1998 Dr.W.S.P.Fortuyn
© 1998 A.W. Bruna Uitgevers B.V., Utrecht