Nederland wentelt zich in zelfgenoegzaamheid. Het tweede Paarse kabinet is uitgeregeerd. Er worden zonder zichtbaar resultaat miljarden rondgepompt in de collectieve sector. De gevolgen van de ICT-revolutie willen maar niet doordringen tot de overheid. Bijna vijftien procent van de beroepsbevolking zit in de WAO. De top van het bedrijfsleven verrijkt zich op schaamteloze wijze door zichzelf grote hoeveelheden opties toe te kennen.

In Droomkabinet rekent Pim Fortuyn allereerst af met alles wat in zijn ogen mis is in Nederland. Op heldere en scherpzinnige wijze analyseert hij politieke ontwikkelingen en laat hij zien waaraan het in politiek en bestuurlijk opzicht schort in ons land. Maar daarbij blijft het niet. Na de 'linkse kerk' bekritiseerd te hebben houdt hij een pleidooi voor het belang van gemeenschapszin voor de samenleving. Hij wijst op de gevaren van de bureaucratisering in de zorgsector waar bewoners van verzorgingshuizen onvoldoende zorg en aandacht krijgen. En natuurlijk geeft hij alvast een voorzet hoe het nieuwe kabinet er uit zou moeten zien. Droomkabinet is een trefzeker en glashelder geschreven bundel waarin de politiek het vaak stevig te verduren krijgt.

Pim Fortuyn (1948) is een van de meest bekende en spraakmakende columnisten van dit moment. Droomkabinet bevat een selectie van de columns die hij in de afgelopen twee jaar voor Elsevier schreef. Fortuyn is ook de auteur van onder andere De derde revolutie, 50 jaar IsraŽl, hoe lang nog? en Tegen de islamisering van onze cultuur.

ISBN 90-5515-286-2 Van Gennep