WELKOM

 
 


Welkom op mijn website. Mijn naam is Mieke van Wieringen en ik woon in Spijkenisse. Ik heb een man en twee volwassen dochters waarvan er eentje niet meer thuis woont.


Vanaf het moment dat ik leerde lezen en schrijven ging er een wereld voor me open: dat je met 26 lettertjes zo`n schatkamer aan verhalen kon oproepen! Al snel werd ik lid van de bibliotheek waar ik elke woensdagmiddag een boek ging lenen. Vooral sprookjesboeken las ik graag.


In de tweede klas (tegenwoordig groep 4) organiseerde mijn juf een verhalenwedstrijd. Ik nam de opdracht heel serieus en schreef elke middag een bladzijde in een oud schrift van mijn 4 jaar oudere broer. Tot mijn grote verrassing won ik de wedstrijd.


De liefde voor lezen en schrijven is altijd gebleven. Toen ik, na de middelbare school en Pedagogische Academie, les ging geven op een school voor speciaal onderwijs, deed ik dan ook niets liever dan voorlezen en verhalen vertellen.Ook aan mijn dochters heb ik veel verhalen verteld. Ze waren vooral fan van ‘Kleine Woef’.


Na een aantal jaren lesgeven wilde ik iets anders gaan doen en mijn keuze was dan ook snel gemaakt. Eindelijk wilde ik full time gaan schrijven. En dat lukte nog ook. Na het volgen van een aantal schrijfopleidingen, ben ik als educatief auteur aan de slag gegaan. Maar er zijn inmiddels ook drie kinderboeken van mij verschenen bij uitgeverij Kwintessens: Tweedehands vriendschap, IJzersterk en Eerlijk duurt het langst. Natuurlijk was ik heel trots toen de uitgever IJzersterk in 2011 instuurde voor de Eigenwijsprijs en Het Hoogste Woord.

Mijn enthousiasme voor schrijven geef ik graag door aan anderen en sinds 2008 begeleid ik mensen bij het schrijven van hun verhalen als schrijfdocent en als schrijfcoach. Sinds begin 2012 werk ik als freelance redacteur voor twee reguliere uitgeverijen, waarbij ik zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen redigeer.

Ik heb inmiddels al heel wat kinderen en volwassenen begeleid bij het schrijven van hun verhalen. Ik vind het heel leuk om hun enthousiasme en creativiteit te zien en ben blij dat ik daar een steentje aan mag bijdragen.


 

Nieuws

In september 2011 is mijn derde kinderboek ‘Eerlijk duurt het langst’ verschenen bij uitgeverij Kwintessens.


In de Week van het Schrijven, op 9 september 2012, organiseer ik een open schrijfmiddag inbibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse van 13.00 – 15.00 uur.


Op 22 september 2012 geef ik een schrijfworkshop op de lees & luisterbeurs te Ede.