Gehaktbrood met couscous en uienchutney

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Benodigdheden in volgorde van verwerken::

Bereiding uienchutney:

Doe alles in een pan met dikke bodem en laat 1 uur zachtjes pruttelen zonder deksel, roer regelmatig. Bereid gehaktbrood. Vervolgens chutney laten afkoelen en serveer bij gehaktbrood en couscous.

Bereiding gehaktbrood:

Oven voorverwarmen op 180 graden. Meng alles, behalve de olijven tot een homogene massa ontstaat. Druk in een ingevette cakevorm en stop de olijven halverwege in het gehakt en zorg dat de bovenkant weer glad wordt. 45 minuten in oven bakken. Bereid de couscous. Vervolgens eventueel vet in de vorm eruit schenken, gehakt losmaken aan randen en op mooie schaal storten. In plakken snijden. De couscous rondom het gehakt scheppen. De chutney los in een schaaltje serveren.

Bereiding couscous:

Je kunt alle ingrediënten vooraf bij elkaar voegen en op het laatste moment bakken. Maak de couscous los met een vork, dat bakt gemakkelijker. Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden in een wok of hapjespan. Bak alle ingrediënten in 5 minuten op hoog vuur.

Lekker met soepele rode wijn (licht gekoeld) bijvoorbeeld Côtes du Ventoux.

terug naar inhoudsopgave