Verslag van een rondreis door het zuidwesten van Amerika

 

6 juli tot 4 augustus 2006
Jan, Johanna en Henkjan de Groot

 

Begin

 

 

Reisschema

Dag 2

7 juli: op reis in de VS

Dagroute

ca. 250 km

Na een onrustige nacht vanwege het tijdverschil gaan we rond een uur of acht naar de restaurantruimte van het hotel voor het ontbijt. We nemen het er goed van. Vóór acht uur heeft Jan de "internetkrant" van de Wereldomroep al gelezen. Sinds 1 juli jl. verleent deze omroep deze service aan iedereen die zich aanmeldt. Trouwens, teletekst en andere nieuwsbronnen zijn ook makkelijk te raadplegen via de computer.
Om negen uur op pad naar de besproken kabin op de camping in Victorville. Het is in het begin erg druk op de weg en ook later op de dag blijft er veel verkeer. Om twaalf uur arriveren we al bij de camping. Die valt niet mee. De camping ligt nl. naast de Interstate 15, de snelweg die Las Vegas verbindt met Californië. In de kabin is het op dat moment niet uit te houden vanwege de warmte. Er zit airco in, maar we vragen ons af of dat voldoende is voor vannacht. De kabin biedt alleen slaapplaatsen, behalve enkele stopcontacten zijn er geen voorzieningen. Daarvoor zijn we aangewezen op de voorzieningen van de camping. Deze zijn helaas niet van een hoog niveau. Alles is afgeleefd. Maar goed, het is maar voor één dag.
We gaan daarna eerst maar even de noodzakelijke kampeeruitrusting halen bij de Walmart. Die is in de buurt, we rijden er op aanwijzen van de campingbeheerder vlot naar toe, maar tot onze grote verrassing stuurt Truus - zo noemen we de Nederlands sprekende mevrouw van het navigatiesysteem - ons een andere kant op. Misschien is elders wel een andere vestiging, denken we dan. Maar nee, op de bestemming is alles behalve een Walmart. Ons vertrouwen in Truus daalt nu flink, want ook bij het vinden van de camping zat ze er helemaal naast....
Bij de Walmart kopen we o.a. een koelbox, slaapzakken en kussens. Daarna doen we nog enkele inkopen bij de Albertsons, vooral water en andere dranken. Ook kopen we enkele sandwiches voor de lunch.
Het is dan nog veel te vroeg om terug naar de camping te gaan. We kiezen ervoor om naar het dichtbij gelegen outletcentre in Barstow te gaan om erachter te komen of de prijzen in Nederland echt belachelijk hoog zijn voor bepaalde zaken. Het laatste blijkt inderdaad een beetje het geval te zijn. Henkjan verlaat de outlet met een paar zeer aantrekkelijk geprijsde schoenen. Overigens bleek de outlet zijn beste tijd te hebben gehad. Heel veel zaken waren gesloten.
Daarna naar de camping om de spullen uit te laten en ons op te frissen. Het zwembad is wel aardig.
Om acht uur gaan we wat eten bij Denny's die in de buurt gevestigd is. Daarna snel naar bed, want de jetlag speelt ons toch nog wel parten.
Omdat de camping geen draadloos internet heeft kan de site vandaag niet worden bijgewerkt.
We hebben ook vandaag nog maar weinig foto's gemaakt. Die routine zit er nog niet zo in, ook al omdat we aan alles moeten wennen. Desondanks toch nog enkele foto's van onze kampeeromgeving. Morgen gaan we via het Joshua Tree National Park naar Needles dat in de buurt ligt van de Colorado rivier. Het is daar altijd erg heet. We zullen wel zien.

  


 

Volgende dag
Vorige dag

Foto's