Verslag van een rondreis door het zuidwesten van Amerika

 

6 juli tot 4 augustus 2006
Jan, Johanna en Henkjan de Groot

 

Achtergrondinformatie

 

De eerste reisdag

 

Reisschema

Hartelijk welkom op deze site! 

Hier houden we het verslag bij van onze reis naar het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het plan voor deze reis ontstond in het najaar van 2005. Jan wordt 50 in 2006 (tijdens de reis!) en dat is een mooie gelegenheid om iets bijzonders te doen. In 1997 heeft Jan met 2 broers en een zus ook al een rondreis in dit deel van Amerika gemaakt. Dat heeft grote indruk op hem gemaakt en daarom is de keuze weer op deze bestemming gevallen. 

In november hebben we de vliegtickets besteld en de auto gehuurd. Swiss had een voordelige aanbieding. De auto werd gehuurd bij Hertz. Dit ging via Ebookers, een reisorganisatie die alleen via internet werkt. 

Begin- en eindpunt van de rondreis zijn Los Angeles. De reis duurt 30 dagen. Het reisschema bevat alle "western highlights". Daar horen diverse nationale parken bij. 

Tijdens de reis overnachten we op campings en wel in houten hutten, kabins genaamd. De Value Kard die we al gauw hebben aangevraagd en ontvangen levert op alle campings een korting op van 10%. Ook zullen we overnachten in hotels.
We zijn van plan om van elke dag een verslagje te maken, aangevuld met foto's. Die zijn te bekijken via "Foto's" onderaan op elke pagina. 


Het reisschema is niet heel erg overladen. Op verschillende campings willen we meer dan één nacht verblijven. In San Francisco zelfs vijf dagen. Zo hebben we ook ruimte voor ontspanning om alle indrukken goed te verwerken.

Alle reserveringen zijn gedaan via internet, ook voor de voorbereiding van de reis hebben we heel veel reisverhalen gelezen op internet.

Via "Reisschema" (rechts boven) is de reis per dag te volgen. Verder wijst alles zich vanzelf.
We hopen dat je een goede impressie krijgt van wat we allemaal meemaken op onze reis. De site komt het best tot zijn recht met de Firefox webbrowser, maar het lukt natuurlijk ook met de Internet Explorer.

 

Lees hier onze terugblik op ons verblijf van 4 weken in de Verenigde Staten!