Verslag van een rondreis door het zuidwesten van Amerika

 

6 juli tot 4 augustus 2006
Jan, Johanna en Henkjan de Groot

 

Terug

 

 

Zelf alles regelen of een reis "kopen"?
Onze voorkeur gaat uit naar het zelf regelen van alles. Je hebt er wel veel werk van, maar ook de voorpret. Verder kun je de reis ook helemaal "op maat maken". Waarschijnlijk is het niet voordeliger. Grote reisorganisaties kunnen voordelig inkopen. Als je er snel bij bent kun je vaak profiteren van gunstige prijzen voor vliegtickets. De vliegtickets die we al kochten in november 2005 waren enkele maanden later twee keer zo duur.....

We gaan op reis en nemen mee.......
Je bent beperkt in de mogelijkheden om spullen mee te nemen. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van een caravanvakantie die we gewend zijn. We hebben daarom besloten alleen het hoogst noodzakelijke mee te nemen. Slaapzakken en dat soort dingen willen we in Amerika gaan kopen. Warme kleding meenemen is niet nodig. Het worden 3 of 4 grote weekendtassen en 3 stuks handbagage (rugzakken).
De huurauto
Via de reisverslagen kwamen we erachter dat een ruime auto erg prettig is. Ook zullen we wel eens gebruik maken van "dirt roads". Daarom hebben we een 4WD-auto gehuurd. Ter plekke nemen we er ook een "never lost" bij: een navigatiesysteem dat werkt via GPS en speciaal in gebruik is bij Hertz.
Waar hebben we onze informatie vandaan?
Internet is de belangrijkste informatiebron, maar het is ook makkelijk om iets in je handen te hebben. We hebben enkele wegenkaarten gekocht bij de ANWB en we nemen ook enkele reisboeken mee, o.a. Nelles Gids USA West.
De volgende websites hebben we o.a. veelvuldig geraadpleegd:
Randmcnally, voor routes etc.

USA Travel Guide
Amerika.nl
USA 4 ALL
Links van ZW VS
Het zuidwesten van de VS
Nationale parken in de VS
en nog heel veel andere sites, vooral reisverslagen (klik hier voor een voorbeeld).
Hoe vind je reisverslagen op het internet?
Er zijn talloze reisverslagen te vinden op het internet. De meest simpele manier is om via Google te zoeken. Je tikt een bepaalde plaats, streek of iets anders in waar je onderweg komt. Dan kiezen voor Nederlandse websites en daarna kun je te kust en te keur.