blank picture
Esto F4 2003/2004

Wedstrijdverslagen Esto F4 (door Paul van der Schot)

 

Esto F4 wint AlphaPlan toernooi bij Esto (15-5-2004) 

Voor het eerste toernooi aan het einde van het seizoen (het AlphaPlan toernooi bij Esto) misten we een aantal “vaste waarden”, verdediger Jan (jarig), leider Eric (werk) en onze trouwe verslaggever (vader van jarige Jan)! Spannend was hoe het zou uitpakken om zonder deze mannen het toernooi en om te starten om tegen de onbekende tegenstander CVC te spelen. Het verschil tussen beide ploegen was niet groot en daarom was het enige doelpunt dat Max maakte beslissend voor de wedstrijd. 1-0 gewonnen, de eerste drie punten waren binnen. De volgende wedstrijd was tegen Rohda, een echte derby. Leider Thierry zorgde ervoor dat de mannen op “scherp” stonden. Na de 1-0 van Max en de 2-0 van Daan was het duidelijk dat we de derby niet zouden verliezen en dat we de vele toeschouwers op het hoofdveld verder met sprankelend voetbal konden vermaken. Mel scoorde nog 3-0 waarna we een tegentreffer kregen. Mike maakte vervolgens de 4-1, wat de eindstand werd en daarmee hadden we 2 wedstrijden gewonnen en nog maar 1 punt nodig om 1e te worden. De laatste wedstrijd tegen Woubrugge speelde F4 de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander echter de kleine blonde keeper van Woubrugge kreeg veel ballen maar geen daarvan liet hij door! 0-0 was de einduitslag voldoende voor groot feest we hadden het toernooi gewonnen. De beker werd opgehaald en een kleine ereronde en fotosessie voor verzamelde ouders met camera werd gehouden.

 

 

Esto F4 speelt beste wedstrijd van het seizoen (17-4-2004)

Onder het toeziend oog van vele toeschouwers (schattingen variëren tussen de 80 en 100 toeschouwers op het drukste moment), speelde Esto F4 afgelopen zaterdag haar beste wedstrijd van het seizoen. Tegen Siveo F2 werd het 7-0, door drie doelpunten van Mike, drie doelpunten van Daan en één doelpunt van Max. Het waren echter niet alleen de doelpuntenmakers die voor deze mooie uitslag zorgden; het hele team stond als een huis. Tijdens de warming-up was er veel aandacht besteed door Thiery en Eric aan overspelen, kaatsen en combineren. De jongens hadden dat goed geoefend en in hun oren geknoopt, want Siveo kreeg alle hoeken van het veld te zien met uitermate verzorgd voetbal. Het derde doelpunt was daar een schoolvoorbeeld van en het apart vernoemen waard en ging in stappen als volgt:

1.      De verdediging (Jan) blokte uiterst kundig achterin de bal van zijn tegenstander en passte precies in de voeten van …

2.      Het middenveld (Mel) die zonder blikken of blozen in één keer de bal diagonaal over het veld verplaatste naar de …

3.      Aanval (Daan), die door deze briljante pass volledig vrij spel had voor de keeper en zonder enige aarzeling het net deed bollen. Doelpunt!

De mannen leren snel. Op deze manier gaat het lekker heren trainers!!

 

Esto F4 speelt met 2-2 gelijk (3-4-2004)

Esto F4 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen een sterke tegenstander; Meerburg F6 waar uit van verloren was en die vlak onder Esto staat op de ranglijst. Het werd een spannende wedstrijd. In de eerste helft kwam Esto er niet aan te pas. Met kunst en vliegwerk werd het doel schoon gehouden zodat er met 0-0 gerust kon worden.

Helaas, meteen na rust werd de druk te groot en werd het 0-1 voor Meerburg. Vanaf dat moment keerde de wedstrijd echter (waarschijnlijk als gevolg van de luide aanmoedigingen van de vele toeschouwers). De mouwen werden opgestroopt en Esto joeg Meerburg naar achter, met de rug tegen de muur. In een mum van tijd was het 2-1 voor Esto. Een sensatie was aanstaande. Helaas kon Meerburg nog één keer uitbreken en was dat gelijk een doelpunt: 2-2 en tevens de eindstand. Maar missie geslaagd, Meerburg staat nog steeds onder ons!!

Esto F4 verstevigt 2e plek (27-3-2004)

Voor de derde keer dit seizoen moest Esto F4 aantreden tegen DOSR. Net als de voorgaande twee keer wist Esto wederom de wedstrijd te winnen, waardoor de 2e plek op de ranglijst verder werd verstevigd. In een heerlijk lentezonnetje werd de 1e helft nog met 0-0 afgesloten, maar vlak na rust maakte Daan de verdiende 1-0. Omdat de verdediging van Esto (Daniël, Rick, Patrick en Jan) wederom stond als een huis, het middenveld (Guido en Mel) heer en meester was over de tegenstander, kon het niet anders dan dat de voorhoede (Mike, Max en Daan) er een tweede in zou prikken. En dat gebeurde ook. Dit keer was het Mike die de bal in het net liet ploffen, waardoor er een onoverbrugbare 2-0 op het scorebord kwam te staan. Het leverde Esto F4 een gedegen en overtuigende overwinning op. Op naar de numero unos positie mannen, even dat Nieuwkoop verslaan en dan is het gepiept. Fluitje van een cent!!

 

Brillenstand bij Esto F4 (13-3-2004)

In een volledig gelijk opgaande wedstrijd heeft Esto F4 afgelopen zaterdag een gelijkspel uit het vuur weten te slepen bij Be Fair. De verplichte wekenlange winterstop had wel voor wat conditietekort gezocht, want niet iedereen was even hard vooruit te branden. Gelukkig was dat ook bij de tegenstander het geval, waardoor de beginstand zowel de eindstand was: 0-0. Dit ondanks de gevoelige afwezigheid van onze doelman Mike. Echter niet getreurd, Daniël liet zien dat we met hem wederom een uiterst talentvolle keeper op het doel hebben staan. Op miraculeuze wijze wist hij de meest lastige ballen uit het doel te ranselen, dus dat zit gelukkig wel goed.

 

Esto F4 hervindt zichzelf tegen DOSR F4 (14-2-2004)

Na de wrange nederlaag van vorige week, kreeg Esto F4 afgelopen zaterdag de kans zich te herstellen thuis tegen DOSR F4. In de eerste helft speelde het spel zich wel merendeel af op de helft van de tegenstander, maar doelpunten bleven (nog) uit. Blijkbaar zijn er in de rust wat tactische tips gegeven die óók nog begrepen werden, want binnen 10 minuten was het 4-0 voor Esto. De grote man van de wedstrijd was Daan, die na de 1-0 van Mike, een zuivere hattrick op zijn naam schreef. Er hangt echter wel een verdacht luchtje aan deze prachtige prestatie; want onder de toeschouwers zoemde het gerucht dat er pudding in het spel was. Moest Daan nou de hele week pudding eten en was dat de reden van de 3 doelpunten, of mag hij nou juist als beloning voor de 3 doelpunten de hele komende week pudding eten. We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen.

Verder kabbelde de wedstrijd tot 5 minuten voor het einde door zonder dat Jan, de keeper, de bal ook maar één keer in zijn handen had gehad. Waarschijnlijk was hij hierdoor verstijfd van de kou waardoor DOSR in de slotfase nog twee keer tegen kon scoren, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was weer een mooie Esto F4 dag!

 

Esto F4 verliest onder barre omstandigheden (7-2-2004)

Onder nog slechtere weersomstandigheden dan vorige week, vertrok Esto F4 afgelopen zaterdag naar Siveo voor de tweede competitiewedstrijd van het jaar. De onbeschutte velden gaven de wind en striemende regen vrij spel om op volle kracht beide teams te tartten. Toch wilde beide teams van geen wijken weten; verbeten werd de strijd aangegaan. De hele wedstrijd was Esto op de helft van Siveo te vinden, op twee à drie uitvallen van Siveo na. Het noodlot wilde dat uit één van de uitvallen Siveo wist te scoren, terwijl het Esto niet lukte om uit de vele kansen doelpunten te maken. Helaas werd deze wedstrijd daarom met 1-0 verloren; volgende keer beter mannen.

 

Esto F4 begint nieuwe competitie voortvarend (31-1-2004)

Omdat vorige week de wedstrijd was afgelast, begon voor Esto F4 pas afgelopen zaterdag de nieuwe competitie: thuis tegen Be Fair F4. Het was vooraf de grote vraag hoe Esto F4 de winterstop was doorgekomen. Het weer zat afgelopen zaterdag in ieder geval niet mee; veel wind en een koude, striemende regen. Onze bikkels trokken zich hier echter niets van aan. De slechte weersomstandigheden werden met opgestroopte mouwen en vooruitgestoken borst tegemoet getreden. Met een man minder op het veld en tegen de wind in, kwam Esto halverwege de eerste helft, door goed handelen en een intelligente samenwerking tussen Daan en Max, zelfs op voorsprong. Daan schoot eerst op de paal waarna Max de bal met overtuiging het net deed bollen. Vlak voor rust werd het helaas toch 1-1, ondanks dat vele kansen van Be Fair tot dan toe door adequaat handelen van Esto werden verijdeld. Na rust (met de wind in de rug) werd het team van Be Fair steeds verder teruggedrongen. Na een door Jan in de doelmond gebrachte bal, belandde deze na een scrimmage voor de voeten van Mel die geen moment aarzelde en met een geweldig afstandsschot Esto F4 de 2-1 overwinning bezorgde. Een lekker begin van het nieuwe seizoen!!

 

Esto F4 verslaat Esto F3 (10-1-2004)

Van de korte winterstop (aanstaande zaterdag begint de competitie al weer) werd afgelopen zaterdag gebruik gemaakt om een oefenwedstrijd te spelen, om zodoende goed beslagen ten ijs te kunnen komen in de tweede competitie-helft. En hoe kun je een team beter motiveren, dan door ze tegen een hoger team te laten spelen van dezelfde vereniging. Esto F3 tegen Esto F4 dus. Onze mannen (F4 dus) waren tot aan de toe tenen gemotiveerd om te laten zien dat ze minstens even goed, zo niet beter zijn dan de F3. Ondanks alle aanmoedingen van de ouders van de tegenstander, liet Esto F4 zich niet van de wijs brengen. Esto F3 werd flink achteruit gedrongen en het kon niet lang duren of dat zou tot een doelpunt moeten leiden. Halverwege de eerste helft gebeurde dan ook het onvermijdelijke: Daniël kreeg de bal voor zijn goede rechtervoet en haalde van veraf verwoestend uit, 1-0 voor Esto F4. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft gaf hetzelfde beeld, het grootste deel van de wedstrijd vond plaats op de helft van Esto F3. Door doelpunten van Guido (een slim intikkertje) en Daan was de wedstrijd snel bekeken: 3-0 voor Esto F4. Een betere voorbereiding hadden we ons niet kunnen wensen!

 

Spannende pot gewonnen door Esto F4 (6-12-2003)

Vol goede moed stond Esto F4 zaterdag in de startblokken tegen DOSR. Het leek er van te voren op dat het een spannende pot zou worden tussen twee gelijkwaardige ploegen. Dit bleek ook zo te zijn. De wedstrijd golfde heen en weer en de openingstreffer kon net zo goed aan de kant van DOSR als van Esto vallen. Helaas gebeurde het aan de kant van Esto, waardoor er met een 0-1 achterstand op de borden gerust ging worden. Na rust stond er echter een nog getergder Esto op het veld. De druk werd snel opgevoerd en dat resulteerde al binnen een paar minuten in de gelijkmaker. De hele tweede helft was de druk op het doel van DOSR enorm. Jan, de keeper van Esto, heeft welgeteld drie keer de bal in zijn handen gehad in de tweede helft. Het kon niet anders, of de winnende treffer moest vallen; en zo gebeurde. Het was Tim, onze zeer gewaardeerde invaller, die het winnende doelpunt voor zijn rekening nam en de eindstand (2-1) op de borden zette. Wederom een fel bevochten overwinning; volgende week tegen de nummer laatst, dus dat moet ook goed gaan.

 

Esto F4 verliest als gevolg van barre omstandigheden (29-11-2003)

Vol goede moed na de overwinning van vorige week, ging Esto F4 op weg naar het verre Meerburg alwaar de volgende ontmoeting met een zware tegenstander wachtte. De voortekenen waren echter ongunstig; twee gewaardeerde spelers waren afwezig, de thermometer wees slechts 3 graden aan, het was mistig, nat en koud, de afstand naar Meerburg was lang en tot overmaat van ramp bleek er op kunstgras gevoetbald te moeten worden. Het was duidelijk te merken dat het thuis spelende Meerburg hier veel voordeel van had terwijl onze jongens er niet aan gewend waren. Ondanks de hartstochtelijke inzet van de twee invallers Damien en Tim en de pogingen van allen om de omstandigheden zo goed mogelijk te trotseren werd snel duidelijk dat een succes vandaag niet te verwachten viel. Uiteindelijk ging de wedstrijd na een felle strijd met 3-0 verloren. Dat moet namelijk van dit team ook wel eens gezegd worden; aan inzet nooit een gebrek, ze gaan er altijd voor.

 

“kabouters” Esto F4 verslaan Siveo F2 (22-11-2003)

In alle interviews die de afgelopen week gegeven zijn door Siveo F2, werden de spelers van Esto F4 beschreven als “kabouters”. De gelijkenis was groot met de verhalen van de Schotse bondscoach toen die het over het Nederlands elftal had. Maar net als voor het Nederlands elftal, was de wraak zoet voor Esto F4. De uitslag was weliswaar niet net zo groot, maar mooi genoeg. In de eerste helft van deze uitwedstrijd stond Esto onder zware druk, maar ondanks een bal op de paal in de eerste minuut hield Esto de deur op slot. Omdat zelf ook niet gescoord werd was de ruststand 0-0. Na rust waren de rollen echter omgedraaid. Vol vuur trokken de mannen ten strijde wat resulteerde in twee doelpunten van de voet van Mike. Tegelijkertijd verdedigde de achterhoede sober maar effectief en zorgde hierdoor vrij eenvoudig er voor dat tegendoelpunten uitbleven. De zoveelste overwinning (0-2) voor Esto F4 was een feit. Het moge duidelijke zijn voor de komende tegenstanders: noem de spelers van Esto F4 nooit kabouters, dat zal ze duur komen te staan!!

 

Esto F4 weer in de overwinningsroes (15-11-2003)

Zoals vorige week al verwacht en gehoopt (dat een overwinning weer mogelijk moest zijn), heeft Esto F4 afgelopen zaterdag inderdaad gewonnen. Na het laatste fluitsignaal stond een solide overwinning op de borden. Ondanks weer en wind, speelde Esto verbeten om er zeker van te zijn dat de fel begeerde overwinning werd binnengehaald. Het massaal toegestroomde publiek zag dat voor rust Daniël de twee eerste doelpunten van Esto scoorde en Koudekerk op éénmaal het net wist te vinden. Na rust scoorde Daan de 3-1 en Mike de 4-1, nadat in een scrimmage de bal eerst nog op de paal was beland. Omdat Koudekerk vlak voor tijd nog een tweede doelpunt maakte, werd 4-2 de eindstand. Met penalty schieten werden er ook nog een aantal fraaie doelpunten gemaakt, zodat het publiek absoluut waar voor zijn geld heeft gekregen.

 

Floreant F6 helaas te sterk voor Esto F4 (8-11-2003)

Esto F4 moest afgelopen zaterdag op bezoek bij Floreant F6, de nummer 2 van de competitie. Het team van Floreant bestond uit louter spelers die een jaar ouder waren en een jaar langer voetbalden dan onze mannen. Esto F4 liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. Integendeel, de mouwen werden (letterlijk) opgestroopt en ze gingen er flink tegenaan. Floreant werd geen meter gegund en het spel ging van het begin tot het eind flink heen en weer. Helaas, net als vorige week, ging een goedlopende aanval van Esto er net niet in. Hierdoor waren de linies uit elkaar gespeeld en in de counter scoorde Floreant. Wat een pech! In de tweede helft bouwde Esto de druk op, maar dat mocht niet baten. In plaats van de gelijkmaker voor Esto, scoorde Floreant 2-0, wat tevens de eindstand was. De zwaarste tegenstanders heeft Esto F4 nu gehad, dus we hopen binnenkort weer een mooie overwinning tegemoet te kunnen zien.  

Esto F4 buigt pas in slotfase voor nummer 2 (1-11-2003)

Afgelopen zaterdag moest Esto F4 thuis tegen Koudekerk F2, de nummer 2. Het werd tot aan het einde toe een zeer spannende wedstrijd, waarbij de stand tot 5 minuten voor het einde 0-0 bleef. Manmoedig boden onze mannen fel weerstand tegen de net iets sterkere tegenstander. Maar door slim voetbal bleef Esto overeind. Sterker nog, vlak voor het einde leek de overwinning binnen gehaald te worden, maar het verwoestende schot van Daan eindigde op de paal. In de tegenaanval die daarop volgde scoorde Koudekerk 0-1. Teleurgesteld door dit dubbele ongeluk werd het later ook nog 0-2 en tevens de eindstand. Helaas jongens, maar complimenten voor het goede spel.

 

Esto F4 hervindt zijn draai na promotie (25-10-2003) 

Na drie wedstrijden is duidelijk dat Esto F4 zijn draai weer helemaal gevonden heeft na de promotie van begin oktober. Nadat de eerste wedstrijd in de nieuwe poule nog verloren ging, werd vorige week de tweede wedstrijd met 3-0 gewonnen en volgde afgelopen zaterdag een gedegen 4-0 uit-overwinning bij ARC. Vlak voor rust brak Jan de score open met een strak schot na een goed genomen corner van Daniël. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft werd deze voorsprong op de bekende oude slof en een voetvalschoen met veel zelfvertrouwen uitgebreid naar 4-0 door doelpunten van Mel, Mike en Guido. Het trainersduo Eric en Thierry weet van deze groep enthousiaste jongens elke week weer een gestroomlijnde doelpunten machine te maken. Esto mag zich in haar handen knijpen met zo’n talentvol trainersduo; dat mag ook wel eens gezegd worden.  

Esto F4 promoveert en verliest van koploper (4-10-2003)

De goede prestaties van Esto F4 in de afgelopen weken zijn niet onopgemerkt gebleven. Na een positief rapport van de wedstrijdcommissie heeft de KNVB namelijk besloten om Esto F4 tussentijds te laten promoveren. Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie en wel meteen uit tegen koploper Alphense Boys F13. Het werd snel duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden, maar Esto weerde zich dapper. Het mocht helaas niet baten, want met rust was het 3-0 voor Alphense Boys. Uiteindelijk werd het 5-0, maar deze uitslag was geflatteerd; Esto deed de hele wedstrijd niet echt onder voor de tegenstander. Het was waarschijnlijk even wennen aan het hogere niveau voor de mannen, maar het kan haast niet lang duren voordat de machine weer op stoom is. De supporters hebben er alle vertrouwen in dat Esto, ook in deze competitie, zich snel in de bovenste helft van de ranglijst zal bevinden.

 

Esto F4 verslaat Rohda’76 in spannende streekderby (27-9-2003)

De vierde wedstrijd van het seizoen voor Esto F4 was uit tegen dorpsgenoot Rohda’76. De emoties liepen hoog op in deze wedstrijd, en dan vooral bij de supporters van Rohda. In de eerste helft had Esto weinig te vertellen; met de rust stond het 3-0 voor Rohda en leek een goed resultaat voor onze jongens niet meer mogelijk. Maar in de rust heeft de trainer blijkbaar goede aanwijzingen gegeven. Binnen twee minuten in de tweede helft was de achterstand door twee doelpunten van Mike al teruggebracht naar 3-2. Toen Mike vervolgens ook nog eens keihard op de lat schoot, werd duidelijk dat Esto de wedstrijd helemaal naar zich toe ging trekken. En inderdaad, door doelpunten van Max, nog een keer Mike, Daan, Guido en Mel werd de eindstand bepaald op 7-3 voor Esto. Het is niet in alle wedstrijden even duidelijk, maar dit keer was Mike duidelijk ‘man of the match’: 3 doelpunten, 2 keer op de lat geschoten en in de eerste helft als keeper ook nog vele reddingen gedaan.

Jullie hebben nu 4 keer gespeeld en alle 4 gewonnen met een doelsaldo van 35-4: dit ziet er goed uit mannen!

 

Esto F4 blijft in overwinningsroes (20-9-2003) 

Zaterdag stond Esto F4 te trappelen om aan de derde wedstrijd van het seizoen te beginnen. Immers, de tegenstander was bekend van de eerste wedstrijd en er was alle reden om een goede uitslag te mogen verwachten. Het thuispubliek werd niet teleurgesteld; het steeds meer op elkaar ingespeelde team (zie foto) zorgde er voor dat aanvalsgolf na aanvalsgolf op het doel van de tegenstander afrolde.


 

Staand (links naar rechts): Thierry Rietveld (coach), Mike Vroege, Patrick Marck, Guido Bentveld, Rick Veelenturf, Mel Kwakkenbos, Daniel van Gulik

Hurkend (links naar rechts): Stef van Melis, Jan van der Schot, Max Pinkse, Daan Bijl, Eric Bentveld (coach)


 De bal rolt in het doel bij het 7e doelpunt van Esto F4

De eerste helft eindigde in een 4-0 ruststand. Na de rust ging de machine nog beter lopen; de keeper van Esto kreeg letterlijk nog maar twee keer de bal in handen terwijl het net bij RVC F2 nog 7 keer bolde; het ene doelpunt nog mooier dan het andere (zie inzet).

Al met al een eindstand van 11-0 in het voordeel van onze jongens. Wederom een fantastisch resultaat.

 

Esto F4 wint ook tweede competitiewedstrijd (13-9-2003)

Vol vertrouwen, na de overtuigende 12-0 overwinning van vorige week nog in de schoenen, ging Esto F4 met haar uitgebreide legioen naar Bernardus voor de tweede uitwedstrijd op rij. Naar later bleek was dit vertrouwen in eigen kunnen absoluut niet voor niks. In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op, totdat Esto F4 met een mooi strak schot de leiding nam: 1-0. Dit was ook de ruststand. Vol blijdschap gebruikten de supporters de pauze voor een lekkere bak koffie en de twee leiders van dit bijzondere voetbalgezelschap voor een korte tactische bespreking. Dat we hier met een zeer talentvolle spelersgroep te maken hebben wordt met de week duidelijker, want binnen 5 minuten in de tweede helft stond het al 4-0 voor Esto F4. De rest van de wedstrijd werd rustig en professioneel uitgespeeld en eindigde uiteindelijk in een klinkende 5-1 overwinning. Chappo Esto F4!!


RVC F2 - Esto F4 0-12 (6-9-2004)


   HOME      Kievitsei      Clublied      Adres/Contact  

--Divider--