button menu mobile

Welkom

Welkom op mijn website! Het gaat over mijn hobby's: modellen websites, hoe je een website bouwt met CSS 3 , mijn amateur fotografie en tips over exposities en daarmee voor vrije tijd!

Met plezier woon ik in het historische centrum van Leiden, één van de mooie steden in de Randstad.

Kijk eens rond, zou ik zeggen!

Jan Willem

Snelle navigatie

Laatste toevoegingen:

Dit is een showmodel, kijk in Home voor de laatste toevoegingen.

Terug naar website modellen overzicht.

Faq

Dit is een showmodel, kijk in Home voor de faq.

Snelle links

Mattie website van mijn neefje

Alternatieve Home: Horizontaal

Deze alternatieve home page is speciaal gemaakt voor website bouwers om te kijken wat mogelijk is met HTML 5, Cascading Style Sheets (CSS) en jQuery.

Eigenlijk is dit model een mengeling van verschillende eerdere modellen zoals Kleuren palet, Minimalisme en Grijs blog. Alleen dan niet met kleuren, maar uitgevoerd met zwart, wit en grijs. En alle onderdelen hebben een keer een heel andere plek gekregen.

In dit model is jQuery toegepast voor het "easy sliden" van de items. Ook een keuze voor het verwijderen of terugbrengen van de achtergrond in onderdeel Welkom door middel van blokjes (opgebouwd met CSS) is jQuery. Kijk in de bron van de HTML in de head hoe dit werkt (rechtsklikken, kies bron)

Verder is er CSS 3 kandidaat van het W3C voor schaduw effecten toegepast voor de titel Dutchhomepage en de kleine headers boven elk onderdeel (niet te zien in browsers van Internet Explorer versie 8 en lager). Zie het CSS 3 bestand van deze home.

Tenslotte is het menu ook heel licht gehouden t.o.v. de rest van het ontwerp, bekijk het eens met een muisover.

De gebruikte achtergrond voor section is een detail van een kantkloswerk van een Fransiscaner klooster in Obrakel, nabij Geraardsbergen. Het is onderdeel van een shawl gemaakt voor Koningin Wilhelmina om haar te danken voor de opvang van Belgische vluchtelingen gedurende de 1e wereldoorlog van 1914-1918. Het ontwerp was van Isidore de Rudder. Het doek is in het bezit van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Kijk naar de CSS 3 van deze Home

Voor de HTML in de bron kijken, rechtsklik in het scherm en kies voor Bron weergeven.

jQuery Javascripts

Scrolling script

http://tympanus.net heeft echt een geweldig scroll script voor dit website model. Eenvoudig, maar mooi jQuery!

Je scrollt deze webpagina horizontaal met de pijlen linkerpijl en linkerpijl

Kijk op hun website hoe dit werkt, ook vrij eenvoudig aan te passen voor je eigen website!

Muisover achtergrond script

Ook heeft deze website een muisover script met Jquery, javascript en CSS om de achtergrond te verwijderen of terug te brengen. Kijk in de bronnen hoe dit werkt. Je zou het ook kunnen gebruiken bij hele achtergronden in de body.

Einde

Dutch home page

__

__