Terug naar opscheppagina

Verslag van de 93ste Nijmeegse Vierdaagse 2009

 

 

 

Dag 1

Dag 2

Dag 3 

Dag 4

Totalen per dag

Wandeltrainingen

 

 

Ik heb het weer gehaald dit jaar. Het verslag is nog niet af maar je kan  hier alvast de foto's bekijken:  http://opschep.mijnalbums.nl/
 

 

Dit jaar zijn er twee uitdagingen verbonden aan de Vierdaagse.

En ervan is om zonder trainingskilometers dit klusje te klaren en de andere is zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Semmy.

 

Stichting Semmy is het meest belangrijk.

Op 11 mei j.l. is op 12 jarige leeftijd Iris overleden aan de gevolgen van een ponsglioom, ook wel hersenstamtumor genoemd. http://www.irisrog.nl/
Iris was een vriendinnetje en ex-buurmeisje van mijn dochter Maxime. Ook de dochter (Tessa) van een vriendin en ex-buurvrouw van mij, Marieke, hoorde tot haar clubje vriendinnen.
Op initiatief van Marieke die haar vijfde Nijmeegse Vierdaagse gaat lopen zijn we (met nog een 4-tal vrienden) onderstaande actie begonnen.

Het doel is door het lopen van de Vierdaage van Nijmegen zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Semmy.
Omdat wij het verloop van de ziekte van Iris van heel nabij hebben meegemaakt en ons zeer heeft geraakt voelen wij ons verplicht voor deze stichting zoveel mogelijk geld op te halen.
Het is zuur dat de grote organisaties geen of weinig geld besteden aan onderzoek getuige deze opmerking die in de tekst staat:
Grote bekende organisaties doen alleen onderzoek als de bal al voor het doel ligt, maar bij deze tumor moet de bal zelfs nog gezocht worden! Maar zonder onderzoek komt de bal nooit op de stip, en deze kinderen verdienen ook een kans!
De ouders van Iris hebben na haar overlijden zelf de grootste donatie gedaan. Na het overlijden van Iris is zij naar Amsterdam vervoerd waar haar hersenen beschikbaar zijn gesteld voor onderzoek.
Laten wij ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk geld binnenkomt zodat deze donatie van haar ouders niet voor niets is geweest.

Wil je een donatie overmaken aan de stichting kan dit naar 62.63.83.463 (vermeld: sponsoring 4daagse Maarten) of kijk op http://www.stichtingsemmy.nl
 

De andere uitdaging komt voort uit luiheid. Ieder jaar loop ik een aantal wandeltochten ter voorbereiding van de Vierdaagse. Dit is weliswaar een minimaal aantal want boven de 200 kilometer aan trainingskilometers kom ik nooit uit. Dat is al vrij weinig maar voor mij altijd voldoende voor een succesvolle Vierdaagse. Realiseer je dat je iedere wandeltocht van 40 of 50 kilometer een dag aan de wandel bent.

Omdat ik wandelen eigenlijk maar vrij saai vind en het niet mijn hobby is wil ik dit jaar gaan proberen om ongetraind deze Vierdaagse te gaan lopen.

De reden dat ik altijd heb getraind, weliswaar 3 4 tochten, is het trainen van je lichaam om 8 9 uur in beweging te zijn en je voeten te harden. Het is toch een stukje zekerheid en vertrouwen voor het uitlopen van de Nijmeegse.

Als het mij lukt om goed deze Vierdaagse te lopen zonder training dan kan ik mijzelf voortaan veel tijd besparen en mijn tijd besteden aan nuttigere en leukere zaken dan wandelen. En ik kan gewoon iedere tocht gaan lopen wanneer ik dat wil gewoon omdat het ook wel eens heel leuk kan zijn in verband met de samenstelling van het wandelgezelschap.

Zodoende heb ik een maand geleden weer meegedaan met de Nacht van Gulpen. Deze tocht heb ik vorig jaar ook gelopen en wilde deze graag nog een keer doen omdat de tocht door een schitterende omgeving gaat, al de Limburgse heuvels zitten erin, de afstand van 70 km is een redelijke uitdaging is en het lopen in een groep van 1000 deelnemers op een redelijk hoog tempo leuk is.

Het is gelukt om zonder problemen ongetraind deze 70 km uit te lopen. Een mooie training voor Nijmegen dus.

 

 

Zondag 13 juli 2008

 

 

 

Maandag 20 juli 2009

 

 

 

Dinsdag 21 juli: Dag 1

 


 

Woensdag 22 juli: Dag 2

 

     


Donderdag 23 juli: Dag 3

 


Vrijdag 24 juli: Dag 4

 

Verslagen van vorige jaren

   

Totalen per dag

  

 

 

Vertrektijd

Aankomsttijd

Bruto-tijd

Netto-tijd

Pauze

Aantal pauzes

Blaren

dag 1

4:11

15:30

11:20

9:10

130 min.

4 0

dag 2

4:12 14:15

14:15

8:28

 95 min.

3

0

dag 3

4:40 16:45

12:05

8:50

195 min.

5

0

dag 4

4:10 16:30

12:20

10:00

140 min.

4

0
               

 

 

 

Wandeltrainingen

 

Nacht van Gulpen                          70 km

=====

Totaal 70 km