Provincie Gelderland

Aantal routes: 13
Aantal km.: 477

Download de routes als Acrobat PDF    Download de routes als Acrobat PDF bestand.

Of zoek naar een route.
Weersverwachting
Utrecht
Meer weer in Utrecht


 
 
   
Montferland, Zeddam
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats 't Peeske aan de Peeskesweg bij Beek, Parkeerplaats bij de Hettenheuvel bij Kilder of het Tolhuis aan de Drieheuvelenweg in Zeddam.
Afstand: 26 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 naar Arnhem, deze blijven volgen richting Zevenaar. Daarna afslag 2 Emmerich-Elten richting Beek. Dit is de Eltenseweg. Eerste afslag rechts om bij het startpunt 't Peeske te komen.
Trein/fiets: vanaf station Wehl richting Kilder. Na Kilder de N815 volgen richting Zeddam. Na een aantal kilometers is rechts de parkeerplaats bij de Hettenheuvel.
Opmerking: Bij de VVV in 's-Heerenberg is een kaart beschikbaar voor € 5,--.
Halverwege kun je de route inkorten.
Een vergunning is vereist, zie meer informatie.
Informatie: ATB-club De Pedaleur tel. 0314-330921 of VVV Montferland tel. 0900-6663131.
Internet: www.mtbzeddam.tk en www.achterhoektoerisme.nl.
 
   
Rijk van Nijmegen
Aantal: 2
  Route 1: Korte route (rood)
  Vertrekpunt: Eethuis De Diepen aan de Zwarteweg 60 in Milsbeek, Parkeerplaats Witteweg in Plasmolen of Restaurant Het Zwaantje aan de Groesbeekseweg 106 in Mook.
  Afstand: 24 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: Eerst de A12 naar Arnhem en dan de A50 en de A73 richting Nijmegen. Eenmaal in Nijmegen richting Malden aanhouden. De N844 richting Malden gaat over in de N271. In Mook bij het Gemeentehuis linksaf, dit is de Groesbeekseweg. Na ongeveer 2 km. kom je bij het Restaurant Het Zwaantje.
Trein/fiets: vanaf station Nijmegen Heyendaal de Heyendaalseweg naar het zuiden volgen. Aan het eind is de parkeerplaats aan de Scheidingsweg. Ongeveer halverwege de groene route heb je de mogelijkheid om de rode route te gaan volgen.
  Route 2: Lange route (groen)
  Vertrekpunt: Pretpark Tivoli aan de Oude Kleefsebaan 116 in Berg en Dal, Hotel-Restaurant Sionshof aan de Nijmeegsebaan in Nijmegen of Parkeerplaats Scheidingsweg in Nijmegen.
  Afstand: 20 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: Eerst de A12 naar Arnhem en dan de A50 en de A73 richting Nijmegen. Eenmaal in Nijmegen richting Malden aanhouden. De N844 richting Malden is de Rijksweg, net voor Malden is het Café De Heikant.
Trein/fiets: vanaf station Nijmegen Heyendaal de Heyendaalseweg naar het zuiden volgen. Aan het eind is de parkeerplaats aan de Scheidingsweg.
Opmerking: Vanaf de verschillende parkeerplaatsen leiden de zwarte pijlen je naar het begin van de route toe.
De 2 routes zijn aaneen te koppelen, in totaal is dit dan 44 km.
Er is een gratis plattegrond verkrijgbaar.
Informatie: VVV Rijk van Nijmegen 0900-1122344.
Email: info@vvvnijmegen.nl.
 
   
Winterswijk
Aantal: 1
Vertrekpunt: Recreatieplas 't Hilgelo aan de Meddoseweg 40 in Winterswijk, De Italiaanse meren aan de Buitinkweg 7 in Kotten-Winterswijk, Berenschot's watermolen aan de Wooldseweg 74 in Woold-Winterswijk, 't Rommelgebergte aan de Meekertweg 6-1 in Winterswijk, Nieuw Beusink aan de Beusinkweg 20 in Winterswijk.
Afstand: 45 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 naar Arnhem, daarna de A18 naar Doetinchem. Afslaan bij Varsseveld en dan de N318 richting Winterswijk. In Winterswijk over het spoor en daarna linksaf de Groenloseweg in. Na ongeveer 1 km. is links de afslag naar de Meekertweg.
Trein/fiets: vanaf station Winterswijk West de Rondweg West volgen naar het noorden. Aan het eind linksaf de Groenloseweg in. Na ongeveer 1 km. is links de afslag naar de Meekertweg.
Opmerking: Er is een kaart verkrijgbaar voor € 1,60.
Informatie: VVV Achterhoek tel. 0900-2692888.
Internet: www.achterhoektoerisme.nl en www.vvvwinterswijk.nl.
 
   
De Graafschap
Aantal: 1
Vertrekpunt: Café De Zessprong aan de Dortherdijk 6 in Joppe, Café-restaurant De Nieuwe Aanleg aan de Scheggertdijk 10 in Almen, Recreatiepark Ruighenrode aan de Ploegdijk 2 in Lochem, Hotel-restaurant Bon'Aparte aan de Lochemseweg 37 in Lochem-Barchem, Hotel-Café-restaurant In de Groene Jager aan de Ruurloseweg 2 in Barchem, Café-Restaurant Kerkemeyer aan de Ruurloseweg 51 in Borculo.
Afstand: 90 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A1 naar Deventer. Daarna de N339 naar Lochem. Dan de N312 naar Barchem. Deze gaat over van de Barchemseweg in de Lochemseweg.
Trein/fiets: vanaf station Lochem eerst terug fietsen en de brug over. Bij de rotonde rechtsaf. Eenmaal op de Oosterbleek, linksaf voor de Nieuwstad, daarna weer linksaf voor de Barchemseweg. Deze gaat over in de Lochemseweg.
Opmerking: De route is een geheel maar kan ook in 4 afzonderlijke lussen worden gereden. Lus 1 Gorsselse Heide (25 km.), Lus 2 het Walien (18 km.), Lus 3 Het Grote Veld (20 km.) en Lus 4 Lochemer Berg (27 km.).
Bij de VVV in Zutphen is een kaart beschikbaar voor € 1,60.
Foto: Start bij De Zessprong in Joppe
Start bij De Nieuwe Aanleg in Almen
Informatie: VVV Achterhoek tel. 0900-2692888.
Internet: www.achterhoektoerisme.nl.
 
   
Veluwezoom, Rheden
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats Bezoekerscentrum Natuurmonumenten bij Rheden, Parkeerplaats Camping Beekhuizen aan de Beekhuizerweg in Velp, Zweefvliegcentrum Terlet aan de Apeldoornseweg 203 bij Arnhem, Parkeerplaats Groenendaalseweg bij Loenen, Parkeerplaats Kolonieweg bij Dieren en Parkeerplaats Lappendeken aan de Beekhuizerweg bij De Steeg.
Afstand: 50 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 naar Arnhem. Bij afslag Velperbroek de A348 richting Rheden. Dan 1e afslag links en daarna rechts. Na ongeveer 1 km. is links de afslag naar het bezoekerscentrum.
Trein/fiets: vanaf station Rheden het spoor over zodat je bij de Arnhemse Straatweg komt. Linksaf en dan de 1e rechts voor de Heuvenseweg.
Opmerking: Bij het Bezoekerscentrum Zuidoost Veluwe is een kaart beschikbaar voor € 2,50 (open dinsdag t/m zondag van 10:00-17:00).
Naast de 'vaste' route (gele bordjes) zijn er ook nog andere paden (witte bordjes) die voor mountainbikers zijn opengesteld.
De route is beide kanten op bewegwijzerd.
Een verbinding met de route bij Oosterbeek is mogelijk.
Een vergunning is vereist, zie meer informatie.
Foto: Parkeerplaats bezoekerscentrum
Parkeerplaats Camping Beekhuizen
Informatie: Bezoekerscentrum Zuidoost Veluwe, Heuvenseweg 5A Rheden tel. 026-4979100.
Internet: http://home.hetnet.nl/~mtbroute/ en www.vvvrheden.nl.
 
   
Spelderholt, Hoenderloo
Aantal: 1
Vertrekpunt: VVV aan de Krimweg 20 in Hoenderloo.
Afstand: 30 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A1 naar Apeldoorn. Neem bij Apeldoorn afslag 19 richting Hoenderloo, dit is de N304. Na ongeveer 4 km. linksaf slaan richting Hoenderloo en vliegveld Deelen, dit is de Apeldoornseweg. Eenmaal in Hoenderloo de 2e afslag links nemen, dit is de Krimweg.
Trein/fiets: vanaf station Apeldoorn aan de zuidkant van het station naar het oosten via de Laan van de Mensenrechten. Deze gaat over in de Europaweg, en buiten Apeldoorn gaat deze over in de Oterloseweg, de N304. Na ongeveer 4 km. linksaf slaan richting Hoenderloo en vliegveld Deelen, dit is de Apeldoornseweg. Eenmaal in Hoenderloo de 2e afslag links nemen, dit is de Krimweg.
Opmerking: Bij de VVV in Hoenderloo is een kaart met beschrijving beschikbaar voor € 1,15. Deze heb je nodig want de route is nog niet bewegwijzerd.
Informatie: VVV Hoenderloo tel. 055-3781310.
 
   
Oosterbeek
Aantal: 1
Vertrekpunt: Airborne Begraafplaats aan de Van Limburg Stirumweg in Oosterbeek, Hotel de Bilderberg aan de Utrechtseweg in Oosterbeek, Restaurant Adriano aan de Oude Oosterbeekseweg 6-8 in Doorwerth, Hotel-Restaurant Klein Zwitserland aan de Klein Zwitserlandlaan 5 in Heelsum, Camping Warnsborn aan de Bakenbergseweg in Arnhem en Sportcentrum Papendal/Hotel West End aan de Amsterdamseweg in Papendal.
Afstand: 38 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 naar Arnhem. Neem bij Arnhem afslag 25 Oosterbeek, richting Arnhem en Oosterbeek, dit is de N224. Na het viaduct is rechts het Hotel West End.
Trein/fiets: verlaat station Oosterbeek aan de noordkant. Steek de weg over, dit is de Van Limburg Stirumweg.
Opmerking: Halverwege kun je de route inkorten.
Een verbinding met de route bij Rheden is mogelijk.
Foto: Start bij de Airborne begraafplaats
Start bij Hotel West End
Informatie: VVV Oosterbeek tel. 026-3333172.
 
   
Heerde
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Kamperweg bij Heerde tegenover de ingang van het Heerderstrand, Schaapskooi aan de Elburgerweg bij Heerde of Parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg bij Heerde.
Afstand: 15 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A1 naar Apeldoorn, daarna de A50 richting Zwolle. Neem afslag 29 Heerde, richting Heerde. Daarna de 1e afslag rechts, over de rijksweg heen. Bij de parkeerplaats (rechtsaf betalen, linksaf gratis) begint de route.
Trein/fiets: vanaf station Wezep de Stationsweg richting Heerde volgen. Nadat je over de rijksweg bent gegaan, de 1e afslag rechts. Bij de parkeerplaats begint de route.
Opmerking: De route is beide kanten op bewegwijzerd.
Halverwege kun je de route inkorten.
Een verbinding met de route bij Hattem is mogelijk.
Foto: Parkeerplaats Kamperweg
Informatie: Gemeente Heerde tel. 0578-699494, VVV Heerde tel. 0578-692159.
   
Noord-Veluwe, Hattem
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Wapenvelder Molenweg bij Hattem, de Carpoolplaats aan de Hessenweg bij de A50 afslag Hattem of de Parkeerplaats aan de Kamperweg bij Heerde tegenover de ingang van het Heerderstrand.
Afstand: 28 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A1 naar Apeldoorn, daarna de A50 richting Zwolle. Neem afslag 30 Hattem, rechtsaf richting Hattem. Daarna de 1e afslag rechts voor de carpool parkeerplaats.
Trein/fiets: vanaf station Wezep de Stationsweg naar het noorden richting het centrum van Wezep volgen. Bij de driesprong rechtsaf de Keizersweg in. Deze gaat over in de Hessenweg. Nadat je over de rijksweg bent gegaan, de 1e afslag rechts. Bij de parkeerplaats begint de route.
Opmerking: Routekaart gratis verkrijgbaar bij Primera, Kerkstraat 19, Hattem, Vadesto Buitensportactiviteiten aan parkeerplaats De Bleek, de fietstourclubs en de gemeente Hattem.
De route is in te korten tot een noordelijke lus (10,5 km) en een zuidelijke lus (17,5 km).
Een verbinding met de route bij Heerde is mogelijk.
Foto: Carpoolplaats bij Hattem
Informatie: Stichting Promo Bureau Hattem 'Rond Uit Hattem' tel. 038-4442210.
Internet: www.ronduithattem.nl.
Email: info@ronduithattem.nl.
 
   
Ede
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats De Drieberg aan de Driebergweg in Ede, Hotel Belmont aan de Goorsteeg 66 in Ede, Groepsverblijf De Wilwal aan de Galgenbergweg in Lunteren, Recreatiecentrum De Goudsberg aan de Hessenweg 85 in Lunteren en Parkeerplaats ‘s Heerenloo aan de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Ede.
Afstand: 50 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Arnhem. Neem afslag 23 Veenendaal, linksaf richting Renswoude en Ederveen. Dit is de N233, deze gaat over in de N224. Blijf deze volgen door Ede heen, ga bij alle kruisingen rechtdoor. Bijna buiten Ede, bij de rotonde linksaf, de Driebergweg in. Hier is de parkeerplaats.
Trein/fiets: vanaf station Ede/Wageningen de Stationsweg naar het noorden, de 2e afslag rechts, de Berkenlaan in. Bij de kruising linksaf de Klinkenbergerweg volgen. Neem daarna de 3e afslag rechts, de Eikenlaan. Aan het eind linksaf, deze gaat over in de Nieuwe Kazernelaan. Bij de rotonde rechtdoor, de Driebergweg in. Hier is de parkeerplaats.
Opmerking: De route is beide kanten op bewegwijzerd.
Een verbinding met de route bij Oosterbeek is mogelijk.
Bij de VVV's in de regio is een een kaart beschikbaar voor € 2,--.
Foto: Parkeerplaats De Drieberg
Hotel Belmont
Groepsverblijf De Wilwal
Recreatiecentrum De Goudsberg
Parkeerplaats s Heerenloo
Informatie: VVV Veluwe & Vallei tel. 0900-835893.
Internet: www.vvvveluwevallei.nl.
 
   
Wijchen
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats Weg door de Berendonck bij recreatieplas de Berendonck in Wijchen.
Afstand: 8 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Arnhem. Neem voor Arnhem bij knooppunt Grijsoord de A50 richting Nijmegen en Oss. Neem bij knooppunt Ewijk de A73 richting Nijmegen. Bij de 2e afslag Neerbosch rechtsaf, de A73 volgen richting Boxmeer en Venlo. Bij de 1e afslag van de snelweg af en linksaf de N326 volgen richting het centrum van Nijmegen. Bij de rotonde rechtsaf, onder het spoor door en dan de 1e rechts, dit is de Van Rosenburgweg, de N324. Onder het viaduct door en bij het kruispunt linksaf, daarna weer links om op de parkeerplaats te komen.
Trein/fiets: vanaf station Wijchen de Stationslaan volgen naar het oosten. Bij de kruising rechtdoor, bij de rotonde rechtdoor de Nieuweweg in. Bij de volgende rotonde ook weer rechtdoor. Aan het eind van de Nieuweweg de kruising oversteken. Daarna linksaf om op de parkeerplaats te komen.
Opmerking: Geen.
Informatie: RGV Holding tel. 026-3848800.
Internet: www.rgv.nl.
 
   
Apeldoorn
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats Hoog Buurlo aan de Hoog Buurloseweg nabij Radio Kootwijk, Recreatiegebied Het Leesten aan de Hoenderloseweg in Ugchelen, Parkeerplaats aan de Woeste Hoefweg in Hoenderloo tegenover de ingang van Hotel Victoria.
Afstand: 53 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A28 richting Amersfoort. Daarna de A1 naar Apeldoorn. Neem afslag 19 Hoenderloo. Linksaf de N304 volgen richting Hoenderloo. De 2e afslag links. Volg de borden naar het recreatiegebied Het Leesten.
Trein/fiets: vanaf station Apeldoorn op het Stationsplein naar het oosten, linksaf de Hoofdstraat in en het spoor oversteken. Rechtsaf de Laan van de Mensenrechten gaan volgen. Aan het eind de kruising oversteken en de Europaweg volgen. Blijf de N304 volgen tot buiten Apeldoorn. Onder het viaduct van de snelweg door. Bij de 2e kruising links afslaan. Volg de borden naar het recreatiegebied Het Leesten.
Opmerking: Geen.
Informatie: Email: meldpunt@bar-end.nl.