Provincie Utrecht

Aantal routes: 8
Aantal km.: 55

Download de routes als Acrobat PDF    Download de routes als Acrobat PDF bestand.

Of zoek naar een route.
Weersverwachting
Utrecht
Meer weer in Utrecht


 
 
   
Utrechtse heuvelrug
Aantal: 4
   Route 1: Austerlitz
  Vertrekpunt: Informatiecentrum Staatsbosbeheer Zeist (boswachterij Austerlitz).
  Afstand: 9 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Arnhem. Neem afslag 20 Driebergen. Daarna linksaf richting Zeist. Vlak voor Zeist rechtsaf de N224 aanhouden richting Austerlitz. Na ongeveer 3 km. is rechts het KNVB Sportcentrum, iets verderop links is de afslag naar het Informatiecentrum.
Trein/fiets: vanaf station Driebergen richting Zeist. Bij ANWB wegwijzer 604 rechtsaf en deze blijven volgen. Na ongeveer 3 km. kom je bij de N224, aan de overkant begint de route.
  Opmerking: Geen.
  Foto: Start van de route
Start van de route
   Route 2: Lombokbos
  Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Utrechtsebaan in Leersum.
  Afstand: 3 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Arnhem. Neem afslag 22 Maarsbergen. Daarna rechtsaf de N226 op richting Leersum. Na 5 km. in een bocht naar rechts is links de afslag voor de parkeerplaats.
Trein/fiets: vanaf station Maarn richting Maarsbergen, dan via de N226 naar Leersum. Na 5 km. in een bocht naar rechts is links de afslag voor de parkeerplaats.
  Opmerking: Geen.
  Foto: Afslag naar de parkeerplaats
Parkeerplaats de Utrechtsebaan
Start van de route
   Route 3: Zuylensteinsebos
  Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Scherpenzeelseweg bij Leersum.
  Afstand: 8 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Arnhem. Neem afslag 22 Maarsbergen. Daarna rechtsaf de N226 op richting Leersum. Aan het eind linksaf. In Leersum linksaf slaan langs de kerk op de hoek. Na ongeveer 2 km. is rechts de parkeerplaats.
Trein/fiets: vanaf station Veenendaal West richting Overberg. Daarna via de Bovenhaarweg naar de Scherpenzeelseweg. Na ongeveer 2 km. is links de parkeerplaats.
  Opmerking: Geen.
  Foto: Afslag naar de parkeerplaats
Start van de route
   Route 4: Amerongsebos
  Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Bergweg tussen Amerongen en Overberg, Parkeerplaats Prattenburg aan de Veenseweg bij Veenendaal en Parkeerplaats Burgwal aan de Veenseweg bij Amerongen.
  Afstand: 16 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Arnhem. Neem afslag 22 Maarsbergen. Daarna rechtsaf de N226 op richting Leersum. Aan het eind linksaf. Bij Amerongen afslaan richting Overberg. Na 2 km. is rechts de parkeerplaats Bergweg.
Trein/fiets: vanaf station Veenendaal West richting Overberg, dan via de Bergweg richting Amerongen. Na 3 km. is links de parkeersplaats Bergweg.
  Opmerking: Geen.
  Foto: Parkeerplaats bij de Bergweg
Parkeerplaats bij de Prattenburg
Start van de route bij de Prattenburg
Parkeerplaats bij de Burgwal
Opmerking: Routes 3 en 4 zijn aaneen te koppelen.
Informatie: Werkgroep Beheerders Utrechtse Heuvelrug, beheerkantoor recreatieschap, tel. 033-2862919, VVV Amerongen tel. 0343-452020.
Er is een folder met plattegrond verkrijgbaar.
Internet: http://home.wanadoo.nl/huubc/ en www.utrechtserecreatieschappen.com/uhvk/.
   
Kwintelooijen
Aantal: 1
Vertrekpunt: Parkeerplaats Recreatieterrein Kwintelooijen aan de Oude Veensegrindweg bij Veenendaal.
Afstand: 2 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Arnhem. Neem afslag 23 Veenendaal. Daarna rechtsaf de rondweg volgen richting Rhenen. Buiten Veenendaal rechtsaf, de N416 richting Elst, dit is de Veenendaalsestraatweg. De eerste afslag links, dit is de Oude Veensegrindweg.
Trein/fiets: vanaf station Veenendaal Centrum bij de kruising rechtsaf naar het zuiden de Kerkewijk in. Buiten Veenendaal linksaf de Cuneraweg volgen, gelijk de eerste rechtsaf richting Elst, dit is de Veenendaalsestraatweg. De eerste afslag links, dit is de Oude Veensegrindweg.
Opmerking: Exclusief de korte aanloop is het eigenlijke rondje 1,2 km.
De route loopt voor een groot gedeelte over de motorcrossbaan. Enkele dagen in het jaar is het gebied afgezet i.v.m. wedstrijden.
Foto: Afslag naar de parkeerplaats
Start van de route
Informatie: Werkgroep Beheerders Utrechtse Heuvelrug, beheerkantoor recreatieschap, tel. 033-2862919.
Internet: http://home.wanadoo.nl/huubc/ en www.utrechtserecreatieschappen.com/uhvk/.
 
   
Utrechtse heuvelrug Noord
Aantal: 2
 Route 1: Baarn
  Vertrekpunt: De Hessenweg net buiten Soest of de Parkeerplaats bij het Recreatieterrein Drakensteyn aan de Zevenlindenweg bij Lage Vuursche.
  Afstand: 11 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: de A27 richting Hilversum. Neem afslag 27 Bilthoven, daarna rechtsaf richting Bilthoven. Bij de kruising niet rechtsaf Bilthoven in maar linksaf. Aan het eind rechts, dit is de Maartensdijkseweg. Daarna de eerste links richting Lage Vuursche. Door het doprje heen rijden, daarna in een bocht naar links rechtsaf slaan de Zevenlindenweg in. Rij helemaal rondom naar het verste punt, boven achter het cafeetje begint de route.
Trein/fiets: vanaf station Soest-Zuid rechtsaf, de spoorweg over, dit is de Koningsweg. Deze blijven volgen tot buiten Soest, dan via het voetgangerslicht oversteken.
  Opmerking: De start aan de Hessenweg is alleen per trein/fiets te bereiken, je kunt hier niet met de auto parkeren.
  Foto: Start aan de Hessenweg
Afslag naar de parkeerplaats bij Lage Vuursche
 Route 2: Soest
  Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Van Weerden Poelmanweg tussen Soesterberg en Soestduinen.
  Afstand: 2 km.
  Niveau:
  Bereikbaarheid: Auto: de A28 richting Amersfoort. Neem afslag 4 Soesterberg, daarna linksaf over de snelweg heen. Aan het eind rechtsaf en gelijk linksaf, dit is de Van Weerden Poelmanweg. Voorbij het restaurant is rechts de parkeerplaats.
Trein/fiets: vanaf station Soest-Zuid linksaf, de Ossendamweg volgen. Bij de kruising linksaf de N413 Soesterbergsestraat in. Na de spoorwegovergang is links de parkeerplaats.
  Opmerking: De groene bordjes zijn zonder richtingaanduiding, maar de route is redelijk te volgen.
  Foto: Afslag naar de parkeerplaats
Opmerking: De lengte van de verbindingsroute is 12 km.
Informatie: Werkgroep Beheerders Utrechtse Heuvelrug, beheerkantoor recreatieschap, tel. 033-2862919, VVV Soest tel. 035-6012075.
Internet: www.mbc-route.nl en http://home.wanadoo.nl/huubc/.
   
Nieuwegein
Aantal: 1
Vertrekpunt: Recreatieterrein Nedereindseberg aan de Nedereindseweg bij Nieuwegein.
Afstand: 4 km.
Niveau:
Bereikbaarheid: Auto: de A12 richting Den Haag. Neem afslag 15 De Meern. Daarna 2 maal rechtsaf -onder de snelweg door- om op de Meerndijk te komen, dit is de N228 richting Montfoort en IJsselstein. De 1e afslag links, de Nedereindseweg in. Vlak voor het viaduct rechtsaf richting het recreatieterrein.
Trein/fiets: vanaf station Utrecht Terwijde aan de zuidkant van het station, richting het oosten de Utrechtseweg volgen. Neem de 1e afslag rechts, 't Zand. Deze gaat over in de Castellumlaan. Bij de kruising rechtdoor, de Meerndijk volgen. Buiten De Meern wordt dit de N228 richting Montfoort en IJsselstein. De 1e afslag links, de Nedereindseweg in. Vlak voor het viaduct rechtsaf richting het recreatieterrein.
Opmerking: Geen.
Foto: Afslag naar het recreatieterrein
Start van de route
Informatie: Internet: www.wvhetstadion.nl.