Welkom op mijn site

Mijn naam is Peter van Willigenburg. Ik werk onder andere bij Tupperware en mijn hobby's zijn motorrijden en lekker lui in de zon. Dit dan wel met een leuk boek of iets dergelijks.
Om van de zon te genieten ga ik graag naar het mooie Griekse eiland Kreta.

Voulismeni meerHier zie je een foto van het Voulismeni meer, het ligt midden in het centrum van Agios Nikolaos. Jaren heeft men gedacht dat het een meer zonder bodem was, maar uiteindelijk hebben ze het kunnen meten en blijkt het 64 meter diep te zijn.

Ooit was het een zoetwater meer, in 1870 is er een verbinding met de zee gemaakt zodat het nu een zoutwater meer is. Het wordt gebruikt als haven voor de kleine vissersboten.

Bij en een stukje boven het meer is een podium gemaakt voor de vele activiteiten in de zomer. Aan twee kanten heb je terrasjes en aan de andere kant kan je via de trap naar boven om te genieten van een geweldig uitzicht.

De hoge kantEn niet alleen van het uitzicht maar ook van de gezelligheid van Hollands Restaurant "de Molen".

25 jaar geleden zijn Rolf en Petra dit restaurant begonnen. Op het menu staan lekkere gerechten voor een heerlijk prijsje en niet te vergeten de snacks.

Wil je niet over de trap dan kan je ook door de winkelstraat lopen om boven te komen. En voor het ultieme vakantiegevoel (lekker niets doen) kan je ook met de taxi. Er is altijd wel een manier om van het uitzicht te genieten.

Uitzicht over het meertjeIn Agios Nikolas is nog veel meer te doen en het is ook een goede vertrekbasis naar het eiland Spinalonga. Een eiland tegenover Elounda met een zeer bewogen geschiedenis. Van verdedigingsburcht tot Lepra eiland. Neem de boot van Nostos tours dan krijg je een heel goede rondleiding van Dimitris.

Spinalonga