Genealogie Terburg

Mijn naam is Robert Maria Terburg geboren op 7 november 1942 in Arnhem en gehuwd met Marion Raben. U raadt het al: één van mijn hobbies is genealogie. Onderzoek naar de familieroots die in Nederland liggen. 

In de loop der jaren heb ik veel informatie verzameld. Gebrek aan tijd is niet alleen de oorzaak van het ontbreken van diverse belangrijke namen en data. Bij elkaar heb ik ongeveer 850 namen verbonden met Terburg zo ook 254 huwelijken. Ik verzoek iedereen die informatie heeft over de familie Terburg om mij deze informatie te doen toekomen, liefst via email. Het spreekt vanzelf dat ik alle informatie met belangstellenden wil delen.

Klik voor grote versie..

Het oudst in bezit zijnde getekende portret is van Johannes Joseph Terburg. Hij was van beroep huisschilder, geboren te Arnhem op 20 april 1805 en overleden te Arnhem op 30 juli 1854.

Een Parenteel als PDF (Acrobat) bestand is ook beschikbaar, maar dan enkel en alleen op aanvraag en per email.

 De naam Terburg is niet altijd op de eerder genoemde wijze geschreven. De volgende namen zijn verbonden met de naam Terburg: 

ter Borch
van der Borch
ter Borg
ter Borgh
van der Borgh
ten Burch
ter Burch
ter Burcht
ter Burght

Burg
ter Burg
Terborg
Terborgh
van Terborg
Terburgh
Terburgt
Tereburg

Op de volgende pagina heb ik nadere gegevens van de schildersfamilie Gerhard ter Borch verzameld. Veel is ook al onderzocht door de Amerikaanse kunsthistorica Mevr. A.Mac Neil Kettering. Het blijft natuurlijk mogelijk dat er nog andere informatie toe te voegen is aan de geschiedenis van deze beroemde nederlandse schildersfamilie. Mail mij voor meer informatie op R.M.Terburg@Casema.nl. 

 


| Hoofdpagina | Schildersfamilie ter Borch | E-Mail