Film Theater Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein heeft de subsidie aan stichting De Kom ten behoeve van haar FTN-(film)activiteit stop gezet. Dit heeft er toe geleid dat De Kom het besluit heeft genomen om per afgelopen 1 januari 2018 haar filmactiviteit in het kader van Film Theater Nieuwegein te beƫindigen.


Bij het wegvallen van de subsidie van de gemeente en het opzeggen van het contract met de plaatselijke bioscoop van Kinepolis NL door De Kom is er sprake van een geheel nieuwe situatie. Omdat het " juridisch dak", dat De Kom aan FTN bood, wegvalt, wordt gezocht naar een nieuw toekomstperspectief. Een aantal scenario's waarin FTN kan voortbestaan, worden dit jaar nader onderzocht. Op voorhand is wel duidelijk, dat de kansen niet als groot ingeschat kunnen worden. Dit betekent wel, dat de activiteiten van FTN zijn gestopt. Of er in de toekomst opnieuw arthouse films in Nieuwegein vertoond zullen worden is dus ongewis.


Vervolg

Zoals gezegd, FTN verricht een uiterste inspanning voor de continuering van haar activiteit: het vertonen van (arthouse) films. Wij houden u op de hoogte!


Paul Rijntjes, Algemeen theaterleider FTN