Han Smit

Klik op de foto om een live uitvoering
van "Day By Day" te beluisteren

Day By Day - Live in de Spint Studio
Foto: Robert van Willigenburg

Muziek CV (Click here for the English version)

Muziek werd mij met de paplepel ingegoten, want mijn vader was als jazzgitarist veel met muziek bezig en repeteerde vaak thuis met zijn band. Vanaf mijn 4e jaar stond voor mij al vast dat ik trompet wilde leren spelen.

De eerste stappen op het muzikale pad heb ik op mijn 7e jaar gezet via het Leidse jeugdorkest De Burcht waar ik les kreeg van niemand minder dan Wim Mark, zelf een begenadigd trompettist. Via muzieklessen van Anner Bijlsma, trombonist, en Theo Laanen, trompettist, beiden van het Residentieorkest en tevens als hoofddocenten verbonden aan het Haags Conservatorium, werd ik behoorlijk klassiek gevormd. Dit komt nog regelmatig van pas wanneer ik samen met mijn goede vriend Boni Rietveld tijdens de opening van het kerkelijk jaar in Aerdenhout begeleidt door Jaap Stolk op het kerkorgel de "Marche Pontificale" van Gounod speel.

Vanaf mijn 14e jaar ben ik begonnen met het spelen in popgroepen, waaronder de Leidse supergroep "Merday Morn", en ik heb daarmee veel Chicago en Blood, Sweat & Tears muziek gespeeld.

Na mijn diensttijd ben ik op mijn 22e begonnen in een 20 muzikanten tellend jazzorkest, Big Band Voorschoten, waaruit later de WestCoast Big Band is ontstaan. Tijdens die periode ben ik ook begonnen met het spelen in kleinere jazz gezelschappen. Na bijna 20 jaar op een hoog Big Band niveau te hebben gespeeld, waaronder ook op het Northsea Jazzfestival (waar ik Dizzy Gillespie heb ontmoet), heb ik de Big Band wereld vaarwel gezegd, omdat een veeleisende baan in de ICT niet te combineren viel met op hoog muzikaal niveau presteren.

Vanaf 1995 tot 1997 heb ik in diverse Big Bands als (vaste) invaller gefungeerd, onder andere de MCC Big Band, waar ik aan de CD "Just The Way We Are" heb meegewerkt en waarop ik als solist te horen ben.

Ik werd in 1997 gevraagd om deel uit te gaan maken van Leo's Drugstore, een momenteel uit 7 gedreven jazz muzikanten bestaand gezelschap, waarmee het erg leuk en uitdagend musiceren is. Daarnaast maak ik samen met saxofonist Fred Leeflang deel uit van de Latin jazz band Dickinho & The Engine.

In 2010 heb ik meegewerkt aan een benefiet waarbij ik met de Amerikaanse trompettist Phil Harper (Art Blakey) en de vibrafonist Frits Landesbergen heb samen gespeeld.

Sinds december 2011 maak ik deel uit van de "Drugstore Horns", een professionele blazersectie, die in december 2011 en 2013 hebben meegewerkt aan de Kerstshow "From Xmas with love" door Spint & Friends.

Ik gebruik momenteel de volgende instrumenten:

  • Trompet: King 2055T "Silver Flair" - Mondstuk: LM-88S.

  • Trompet: King 2007S - Mondstuk: Bessman DC1.

  • Flugelhorn: Couesnon Monopole Conservatoire - Mondstuk: LM-3F.

  • Pocket-trompet: Main - Mondstuk: Benge 7c.
  • Piccolo trompet: John Packer - Mondstuk: John Packer.

Leo's Drugstore

Dickinho & the Engine

The Drugstore Horns

Uhusti Mingan

Klik op de foto om een live uitvoering
van "Claudia" te beluisteren

Claudia - Live in de Spint Studio
Foto: Robert van Willigenburg