Catterynaam (only in Dutch)

Norbulingka

Wanneer men katten wil gaan fokken, dient men lid zijn van een erkende katten(fokkers)vereniging. Bij zo'n vereniging kan tevens de catterynaam worden aangevraagd. Dit is aan te raden wanneer je van plan bent meerdere nestjes te gaan fokken van een bepaald ras. De kittens krijgen dan allemaal dezelfde "achternaam". Niet alleen is dit duidelijk voor jezelf, maar ook zinvol om op stambomen altijd de afkomst van katten te kunnen achterhalen.
De vereniging waarvoor ik heb gekozen is N.V.v.K.

Het is best lastig een mooie naam te bedenken voor je cattery, die liefst ook een speciale betekenis heeft voor jezelf of het kattenras waarmee je wilt gaan fokken.

Omdat ik me zowel met Balinezen en Siamezen als Oosters Langhaar en Korthaar wil fokken, ben ik op zoek gegaan naar namen die hiermee een zeker verband houden. Ik heb in de atlas gebladerd voor mooie plaatsnamen in zowel Tibet als Thailand en gezocht op het internet. Het is uiteindelijk Norbulingka geworden, mijn eerste keuze.


De naam Norbulingka betekent "juwelenpark". Dit park werd ongeveer 250 jaar geleden aangelegd, ook het zomerpaleis van de Dalai Lama werd hier gebouwd. Later is dit uitgebreid met gebouwen voor huisvesting van de gehele toenmalige regering van Tibet. Dit park, met medicinale bron, is gelegen ten westen van Lhasa. Het terrein is onderverdeeld in vele gazons, omzoomd door vele groene en bloeiende boomsoorten. Ik hoop dat mijn cattery ook mag uitgroeien tot een "park" vol juweeltjes. Juweeltjes van katten in dit geval..