Home
Over cranio
Over opruimcoach
Over meditatie
Over de praktijk
Tarief & Contact
Interessante links


Dichtbundel
St. Muurgedichten
Huisje

Stichting

Muurgedichten

Wat?

Stichting Muurgedichten is een stichting die er naar streeft Den Haag te verfraaien door het aanbrengen van muurgedichten en zo kunst dichter bij de mensen te brengen.

Wilt u Stichting Muurgedichten steunen?

Neemt u dan contact op via info@craniopraktijk.nl.

Eerste project

Ons eerste project bestaat uit het aanbrengen van het gedicht 'Scheveningse weg' op de blinde muur van de Thuishaven te Scheveningen.
Scheveningse Weg

Er stond een tolhuis voor
een weg met gladde stenen.
Toch braken koetsen toen
in dissel, wiel en as.

– Het is, zoals het was,
de tol is nu vergeven,
en fietsers, auto’s, trams,
met zeilen opgeheven,
glijden naar de zee.
Van stenen naar het strand.

En weinig monden vinden
in het schuim de fee
zo zacht en hard als zand.

Leo Verhoevenmuurgedicht thuishaven
De opening van dit muurgedicht vond op 3 juli 2008 plaats.
Dit project is tot stand gekomen met steun van Fonds 1818, het Prins Bernard Cultuurfonds, het VSB fonds, het SNS Reaal fonds, het Rabobank Stimuleringsfonds, Cultuur in de Wijk, OCW Scheveningen en donaties van de familie Verhoeven.Wie

Stichting Muurgedichten bestaat uit (van rechts naar links):

stichting muurgedichten Sel Verhoeven (1969)
Studeerde Natuurkunde, werkte als projectmanager en is nu craniosacraaltherapeut.
“Toen mijn vader overleed, hebben we zijn gedichten in eigen beheer uitgegeven. Pas toen besefte ik me wat een mooie gedichten hij geschreven heeft. Er zijn ook gedichten bij die over specifieke plekken in Den Haag gaan. Zo kwam ik op het idee van muurgedichten. In andere steden heb ik dat wel vaker gezien, en ik vind het zo’n leuke manier om de stad te verlevendigen en om kunst dicht bij de mensen te brengen. Bovendien is het in onze gehaaste maatschappij, waarin alles om economische waarde lijkt te draaien, heel waardevol om iets aan te reiken waardoor je even stil staat, waardoor je geraakt wordt. Een gedicht kan dat doen.”

Matthijs Sluiter (1974)
Illustrator en vormgever. Afgestudeerd als illustrator aan de chr. hogeschool voor de kunsten Constantijn Huijgens, Kampen '99. Een jaar later en drie boeken in kleine oplage verder verhuisd naar Den Haag. Daar begonnen als illustrator voor verschillende kleine buro's, afgewisseld met kunstprojecten voor kinderkunstcentrum BarioK en een lange reeks affiches, boekjes en andere publicaties voor de Haagse live-dichters van stichting SUB. Sinds 2006 vormgever en tekenaar voor Stichting Borderkitchen's literair festival 'het Voorwoord'.
“Het mede-oprichten van Stichting Muurgedichten is voor mij een volgende en spannende stap om tekst, beeld en de openbare ruimte in Den Haag met elkaar te verbinden; broodnodig voor de stad en een doel om met veel plezier aan te werken”

Esther Doornik (1971)
Jurist te Den Haag. Zij kwam in aanraking met Sel Verhoeven nadat zij in 2003 van Rotterdam naar Den Haag verhuisde. Het idee achter de muurgedichten sprak haar direct aan.
“Muurgedichten zijn een betrekkelijk eenvoudige manier om de stad te verfraaien. De gedichten hebben betrekking op Scheveningen en Den Haag en verdienen daarom ook echt een plaats in deze stad. Het geeft een bepaalde verbondenheid en saamhorigheid.”


Adres

Stichting Muurgedichten
Markensestraat 5
2583 PE Scheveningen
Tel: 070 3586786

E-mailadres

info@craniopraktijk.nl