Stemvork klankkasten

Introductie Achtergrond Opties Webshop Projecten Links Contact


Welkom,

Sinar klankkasten zijn zo ontworpen en gebouwd dat de hoge zuiverheid in toon en klankkleur van een stemvork onvervormd en helder wordt versterkt.

De klankkast wordt hiervoor op de stemvork afgestemd en krijgt dezelfde resonantie frequentie. De klankkasten worden met de hand en op verzoek gebouwd van kwaliteitshout.

Het huidige unieke aanbod bestrijkt de frequenties van 130 tot 1100 Hertz. Wat overeenkomt met klankkasten van 10 tot 75 cm lang. Boven de 350 Hertz worden open kasten gebouwd voor een nauwkeurige afstemming. Daaronder traditionele halfopen kasten om het formaat te beperken.

De kasten worden op aanvraag gemaakt, hierdoor is het mogelijk om specifieke wensen mee te nemen. De bouwtijd is afhankelijk van de frequentie en specificatie van de kast.

Speciale opdrachten; Afgelopen jaren is de solfeggio reeks ontwikkeld voor het Noorderlicht Centrum. En voor Nathalie Bruys zijn twee klankprojecten opgeleverd waaronder die voor de Princess Margriet Award. Onder het kopje projecten worden deze beschreven.

Op basis van deze ervaring is een professionele reeks klankkasten (meer informatie) ontwikkeld die langduriger zwaar te belasten is.

Bob van der Wilt