Tera Mai Reiki Delft.
informatieve site over het Tera Mai Helingsysteem.

Aartsengel Michaël


Tera Mai - home


Engelen

Aartsengelen

Aartsengel Michaël

Beschermengelen

Engelen weetjes en tips

Gevallen Engelen

De zeven hemelen

Engelen initiatie

Engel meditatie

LiteratuurDe kleine ziel en de zon
Twee rondreizende engelenLast update: 19-1-2007. copyright © Erika de Heus 2004-2007.
Sinds de middeleeuwen is bekend dat de Aartsengelen elkaar gedurende een periode van 350 jaar afwisselen. In deze periode klimt een Aartsengel op naar de sfeer van de Oerkrachten om de hele mensheid ten dienste te zijn met zijn energie.
In deze eeuwenoude kennis gaat men uit van 7 Aartsengelen die dit bijzondere werk verrichten en gedurende 350 jaar actief zijn. Er is sprake van een cyclus van 7x ongeveer 350 jaar, voordat er weer een nieuwe cyclus begint.
De tijden waarin zij de laatste 2000 jaar actief waren ziet er als volgt uit:

Oriphiël200 v.Chr.-150 n.Chr.
Anaël150-500 n.Chr.
Zachariël500-850 n.Chr
Rafaël850-1190 n.Chr.
Samuël1190-1510 n.Chr.
Gabriël1510-1879 n.Chr.
Michaël1897- heden

De energie van Michaël is heftiger en krachtiger (maar tegelijkertijd ook beschermend) dan van de andere 6 Aartsengelen. Als Michaël verschijnt en aan het werk gaat, dan gaat de aarde en de mensen door allerlei crises heen. Michaël is de grote schoonmaker op het geestelijk vlak, hij woelt en schudt het leven flink door elkaar. Hij maakt ons meer bewust van de geestelijk wereld, hij opent het gordijn dat ons zo lang van de geestelijke wereld gescheiden hield van de matriele wereld, hij legt een sterk verlangen van vrijheid in ons neer, hij wijst ons de weg naar binnen, hij brengt ons ertoe om ontmoetingen ook tot echte ontmoetingen te maken, hij helpt ons oud karma los te laten, hij stuurt ons de nieuwetijdskinderen- om gevoelig te worden voor zijn werk, hij bereidt ons voor op de geboorte van de innerlijke christus ons en op de ontmoeting met de kosmische christus.

Mensen kennen in een Michaëlperiode allerlei breuken in hun leven: huwelijke en vriendschappen lopen stuk en ook tussen ouders en kinderen ontstaat er vaak een verwijdering en afstand. De toename van echtscheidingen is een gevolg hiervan. Het is niet alleen maar negatief, maar vooral bedoeld om op eigen benen te leren staan en trouw te leren blijven aan jezelf, je eigen gevoel en innerlijk weten.

Aartsengel Michael komt in alledrie de monotheïstische wereldreligies voor: het christendom, het jodendom en de islam. Ook treffen we zijn naam aan in de Oud-Egyptische mythologie. Hij wordt vaak afgebeeld met zijn blauw vlammende zwaard. Dit is symbool voor de heldere kracht van liefde. Hij wordt beschreven als krijger, bestrijder van duistere machten en beschermer.
Zijn naam betekent "Wie is als God?". Hij wijst hiermee aan iedere ziel de weg terug naar God en is begeleider op hun weg.

Michaël is de handhaver van de orde op aarde en houdt als Gods uitvoerder toezicht op het Goddelijke Plan.

Michaël helpt ons onze schaduwkanten te leren kennen en te accepteren om ons zo naar het Licht te leiden. Zo kan hij ook helpen met het inlossen van karma. Hij laat je inzien hoe je bij de materie bent betrokken en helpt met het afsnijden hiervan om zo tot de Eenheid terug te komen. Met zijn kracht maakt hij ons bewust van onze eigen kracht en geeft ons zo moed de uitdagingen in het leven aan te gaan.

Via onze Engel legt Michaël in de nacht, tijdens onze slaap, 3 verlangens bij ons neer:
Het verlangen naar vrijheid, het verlangen naar echte ontmoetingen (van hart tot hart) , het verlangen om iets te gaan begrijpen van de samenhang tussen aardse werkelijkheid en de geestelijke wereld.


Michaël

Aartsengel van het Zuiden, strijder van de Heilige Vlammen.
Regeert de Zon. In oude mythen wordt hij vertegenwoordigd door de Zonnegoden als Helios, Appollo, Ra en Lugh. In enkele van de vroegere matriachale samenlevingen werd de Zon als vrouwelijk beschouwd, een geloof dat overleefde in het Egyptische pantheon met de Zonne/Vuurgodin Sechmet, en in Keltische mythen met de Vuurgodin Bridget.
Als een personificatie van de Zonne-energie staat de Aartsengel Michaël voor de levenskracht. In alle culturen vertegenwoordigt de Zon het scheppende principe, mannelijk, vrouwelijk, of allebei.

Michaëls magische voorstelling is een jonge man die een gouden mantel draagt. Zijn amberkleurige haar valt rond een lang en gezicht en zijn rechterhand rust op het glanzende gevest van een gouden Zwaard. De algemene indruk van deze magische voorstelling is er één van de beheerste spirituele Kracht.

De Aartsengel Michaël kan opgeroepen worden voor alle zaken die te maken hebben met carrière, sport, persoonlijke financiën, ambitie, bureaucratie, officiële zaken en de gezondheid van het fysieke lichaam. Evenals Raphaël is hij een genezende Engel.


Het lezen van deze tekst, is voor jou een teken van herkenning, nu is het de tijd voor herinnering:
Ik Ben Aartsengel Michael, de Schepper's Bode van Liefde, Waarheid, Wijsheid, Vrede en Vertrouwen. Mens er wordt ontzettend veel van je gehouden.
Dit is jouw moment om te herinneren wie je bent......

 

Current Position

web stats analysis