Welkom op mijn website! U vindt hier alle informatie over mijn werkzaamheden als docent muziek, musicus, componist, dirigent en muziekconsulent. Meer informatie? Stuur een mail.

Mijn naam is Thijs van Gurp en ik ben werkzaam als docent muziek op de pabo van Hogeschool Inholland en als projectleider en auteur bij 123ZING. Na het afronden van mijn pabo-studie, heb ik de keuze gemaakt om het studeren te vervolgen. Ik heb gekozen voor een vakgebied dat mij op de pabo al sterk interesseerde: kunst en cultuureducatie. Omdat ik vanaf jongs af aan actief met muziek bezig ben - ik speel 20 jaar toetsen - was het voor mij een logische stap om hobby en beroep in mijn studie te combineren. Inmiddels ben ik op vele terreinen en in verschillende functies actief in het muzikale werkveld. Bekijk voor een korte impressie onderstaande film.

Muzikale activiteiten eind 2012 / begin 2013

29 september - Joosen en de Jager

Nieuwe Nobelaer, Etten-Leur - 20:30

20-21 december - Max Mini

Kerstconcert SING CHRISTMASS - E-L

9 december - FuSo

Besloten feest

28 september - Joosen en de Jager

Rietveld Theater, Delft - 20:30

Jacques De Leeuwprijs 2013

Jaarlijks ontvangen de twee meest getalenteerde studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) de Jacques de Leeuw Prijs. Eén student van een uitvoerende opleiding en één student van een docentenopleiding. Ik ben genomineerd voor deze prijs namens de Academie voor Muziekeducatie en daarmee trots geëindigd op een tweede plaats. Het jury-rapport over Thijs van Gurp:

“Thijs van Gurp is met recht genomineerd omdat hij een geboren en ambitieuze docent is met een visie op het docentschap. Zijn methodisch didactische vaardigheden zijn heel sterk, hij is doelgericht en veelzijdig. Samenwerken gaat als vanzelf en hij is een echte ondernemer. Hij wist de jury te raken met zijn ingetogen nummers tijdens zijn eindexamenvoorstelling. Een inspirerende docent met mooie muzikale kwaliteiten.”

Bekijk bovenstaand de introductiefilm die over mij werd gemaakt. (door Luma Design, Frank van der Heijden)

Introductie

Arrangement AMA-orkest Niels van der Ham