Een uit de hand gelopen hobby?? …..Nee dat is het zeker niet!!

Janny, Peter en ……katten ………
Het vormt al tientallen jaren lang een drie-eenheid.
En dan eens even denken.,.....Het is begonnen met twee Persen, waar we heel gek mee waren. Maar toen ze oud werden was het bijhouden van de vacht toch een hele klus! Omdat de Persen ouder werden gingen we op zoek naar een andere kat, zodat we niet zonder zouden komen als de Persen er niet meer zouden zijn. We kwamen uit bij de Heilige Birmaan.

Peter van de Ven

Er waren in die tijd nog maar heel weinig Heilige Birmanen, maar ze waren zo mooi, vonden we, dus een Heilige Birmaan kwam het huis onveilig maken.
En dan gebeurt zoals het zo vaak gaat, je laat de poes een keertje dekken ………..….
Je komt andere mensen tegen die ook een nestje hebben gefokt.
Je gaat de spanning zoeken van een “vreemde” lijn en van misschien wel wat nieuwe kleuren.
En eer je het goed en wel in de gaten hebt ben je helemaal verslingerd aan deze interessante hobby!

Al heel snel worden poezen en katers geïmporteerd uit het buitenland, om de lijnen maar breed en gezond te houden, en om er nieuwe kleuren in te fokken. Wat voorop stond en  nog altijd staat: Het fokken van een gezonde en lieve Heilige Birmaan!

In 1990 gingen we voor het eerst naar Poznan in Polen. Natuurlijk wisten wij uit ervaring hoe moeilijk het was om te beginnen met het fokken van de Heilige Birmaan, dus we namen een aantal poezen en een kater mee, zodat men daar weer even vooruit kon! Het heeft een vriendschap opgeleverd die altijd zal blijven, want jaarlijks gaan we eind November naar de show in Poznan. Peter heeft daar een enorme bekendheid vanwege zijn prachtige snor en natuurlijk ook door de Birmanen.

Inmiddels is de interesse in een nieuw kattenras erbij gekomen, want uitdaging is toch leuk en spannend. Samen met de birmanen maken nu ook Bengalen het huis onveilig!

bekers en linten

resultaat van showsuccessen
Onze cattery is lid van Mundikat en heeft de katten gehuisvest volgens...>>>>>>>