ZUURDESEMBROOD MET EEN KNIPOOG




Lees verder

  • ZUURDESEMBROOD uit UTRECHT

    Hoe ambachtelijk wil je het hebben? Kontjes&Sneetjes werkt met natuurlijk desem op basis van 100% biologisch roggemeel* en voor het maagdelijk witte brood met een desem op basis van 100% biologisch tarwemeel*. Hiervan worden smaakvolle en knapperige broden en broodjes gemaakt. Kontjes&Sneetjes is altijd op zoek naar nieuwe smaakcombinaties waardoor het aanbod steeds varieert. Van volkoren, rogge, spelt, boekweit, met zaden, kruiden en zelfs groenten, niets is te gek. Woon je in Utrecht? Hou je van smaakvol zuurdesembrood? Kan je een bijzondere twist op zijn tijd waarderen en zet je graag je tanden in stevig brood? Kijk dan snel verder!

    * duurzaam geteeld, zonder Skal keurmerk.

Met de hand - op ambachtelijke wijze - zuurdesembrood bakken. Bewust wordt gekozen voor meelsoorten uit de regio om een zo lokaal mogelijk brood aan te kunnen bieden. Zo komt het tarwe van boer Hans de Leeuw dat groeit op de akkers in Lopik. Hans is met zijn graanproducten aangesloten bij Groene Hart Streekproducten. Het meel wordt gemalen op de steen bij Molen de Valk in Montfoort, een molen die het bezoeken waard is. Zuurdesembrood met een knipoog, niet alleen enkel vanwege de naam 'Kontjes&Sneetjes' maar ook vanwege de zoektocht naar unieke smaken door het gebruik van kruiden, specerijen, noten&zaden en ook... groenten.

De meelsoorten die gebruikt worden zijn op duurzame wijze geteeld maar dragen geen geregistreerd Skal keurmerk. Er wordt bij de teelt zo veel mogelijk rekening gehouden met het milieu en gebruik gemaakt van lieveheersbeestjes en sluipwespen om plagen tegen te gaan. Enkel tegen schimmels die de gewassen aantasten wordt preventief gebruik gemaakt van een kleine dosis pesticide.

Bestellen? Stuur een mailtje!

VERKOOPPUNTEN


Espressobar Nordkapp Coffee // maandag - vrijdag.

Iedere werkdag vind je bij Nordkapp Coffee een vers aanbod aan brood en broodjes.
De espressobar is te vinden in de Vershal van Vechtclub XL, Europalaan 2B, Utrecht.


Voko Utrecht (Vogelenbuurt, centrum) // woensdag om de week.

Als je lid wordt van VOKO heb je de mogelijkheid om prachtige producten te bestellen die uit de regio komen.
Voor meer informatie kijk op de website van VOKO Utrecht.


HORECA


Koffie Leute (Brauhaus) // elke dag.

Brauhaus is de uitvalsbasis voor Koffie Leute. Je kunt er elke dag van de week terecht voor een stevig sneetje brood, tosties en wentelteefjes.
Kijk op de website van Koffie Leute voor de lunchkaart.

Klik hier voor de aankomende evenementen

Informatie over de workshops

Leer de basis van het fermentatieproces dat zuurdesem heet.
Aan de hand van de handleiding 'How To Desem' leer je stapsgewijs zelf goedgelukt zuurdesembrood maken.
Vind uit welke tips & tricks je kunt toepassen voor extra luchtig en knapperig brood dat je in eigen keuken kunt bakken.
Je ontvangt bij deelname aan de workshop een starterspakket met hierin een verse starter, voeding, een kant-en-klare broodmix en de handleiding inclusief receptuur.
Minimaal aantal deelnemers 8 personen // maximaal aantal deelnemers 15 personen. Workshop op maat is mogelijk. Stuur een mailtje en vraag vrijblijvend naar de prijzen.

Boek een workshop
  • Workshop Starterskit
  • Workshopleider
  • Deelnemers
  • Broodjes

Heb je de smaak te pakken?

Wil je meer weten over de werkwijze?

Een bestelling plaatsen?

Een workshop boeken?

Stuur een mailtje!

FACEBOOK

Vind het laatste nieuws en aankomende evenementen via de Facebook pagina.

Facebook

INSTAGRAM

Hoe ziet al dat overheerlijke brood er uit? Check Instagram voor de heerlijkste creaties.

Instagram

Tips & Tricks

Altijd al zelf aan de slag willen gaan, op zoek naar allerlei tips & tricks, meld je aan voor een workshop.

Stuur een mail